Jump to content

The Last House on the Left


final_cut

Recommended Posts

Såg den här skräckfilmen som skulle vara bedrövligt dålig och bestialsikt våldsam, men den är inte riktigt så dum som det ryktas. Vad säger ni?

 

Jag vet i alla fall att den lämnat ett intryck. Inget budskap eller liknande, bara att den var helt okej. Bättre än man skulle kunna vänta sig av en exploitation-rulle.

Link to comment
Share on other sites

Själv så ville jag inte köpa Last House... när jag såg att den kostade 269kr. Samma butik sänkte priset till 100 spänn och jag tog chansen... Trodde att hela filmen skulle gå ut på att man förgriper sig på två flickor som en ursäkt för ytterligare blodigt våld. Men istället var den rätt så bra, mest tack vare den roliga musiken och skärper känslorna... Bra extramaterial också, därbland en dokumentär där Wes Craven säger att filmen är ett resultat av det våld som fyllde vardagsrummet under Vietnam-kriget, och detta var ett sätt att skildra samtiden på.... Men det tror jag inte en sekund på.

Link to comment
Share on other sites

Jag vet. Det lustiga är att det egentligen borde fungera lika bra i båda fallen. Å ena sidan är det en perfekt moralkaka (Bergman) men å andra sidan KUNDE det ha varit en perfekt antivåldsfilm á la STRAW DOGS, men Wes Craven lyckas aldrig ge filmen någon värdighet...Det blir en blodig klump till en b-film. Ungenfär sånt man ser sent om nätterna på Kanal 5....Vampyrfilmer och ghetto-rysare...Ni fattar nog...

Link to comment
Share on other sites

Hm, nu när ni säger det, kan allt liknas en del hur soldaterna behandlade vietnameser under kriget!

....å andra sidan, utan en förklaring hade jag aldrig tänkt på likheterna, & redan som det är så kan man ju trots allt ofta referera fritt i filmer med rätt motivation, vare sig det egentligen stämmer/varit menat eller inte :-)

 

Kul med tolkningar! Kan gå åt många vitt skilda håll & endå vara fullständigt korrekt! :-D

Link to comment
Share on other sites

Likheterna lär vara medias ständiga grävande i våld som sedan visades på kvällsnyheterna. Det lär ha inspirerat Wes Craven till att göra en film om det meningslösa våldet - liksom rakt upp i ansiktet på en. Utan omsvep. Men det är som att jag skulle göra ett meningslöst våldsspiral om gängvåld och säga att jag tyckte att det var nödvändigt att göra det så pga halshuggningarna i Irak. Det håller inte. Om man blir påverkad av sånt innebär inte nödvändigtvis att man måste göra en film så grotesk som verkligheten. Man ska väcka känslor, inte äckel.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...