Jump to content

Återklippning: Ny filmklubb i Stockholm med fokus på ofärdiga projekt


Speldosa
 Share

Recommended Posts

Tillsammans med Filmbasen har jag under våren startat någonting som vi kallar Återklippning, vilket är en filmklubb där filmskapare får möjlighet att visa upp ofärdiga alster som de sedan får återkoppling på.

 

För att läsa mer om eventet (och för att hitta kontaktinformation om du vill vara med med ditt egna projekt), besök följande länk: Vår nya filmklubb Återklippning söker projekt! | Filmbasen

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Nu i höst kommer vi att köra en ny omgång av Återklippning. Den 2/10 kör vi på Filmhuset i samband med filmfestivalen Stock Motion, och sedan kommer vi även att ha ett tillfälle den 5/11 och ett den 9/12. Just nu söker vi filmskapare som skulle vilja ställa upp med sina kortfilmer. Om du är intresserad av att delta så dra iväg ett mail till mig på L4RSSON@GMAIL.COM.

 

Här nedan följer en kortare beskrivning på hur Återklippning går till:

 

Under en kväll visar två filmare upp sina ännu ej färdigställda kortfilmsprojekt inför en publik. Vad som menas med ännu ej färdigställda här är att filmen inte haft någon officiell premiär ännu. Det bör också fortfarande finnas utrymme att göra förändringar i filmen (vad gäller till exempel klippning, ljudläggning, et cetera) eftersom syftet med Återklippning är just att man ska ha möjlighet att kunna gå tillbaka och förbättra sin film i efterhand.

 

Efter visningen av varje film så bjuds filmskaparen upp på scenen där hen sedan tillsammans med en speciellt inbjuden gäst (som tittat på filmerna hemma innan själva visningen) diskuterar och får feedback på filmen. Vem den speciellt inbjudna gästen är skiljer sig från gång till gång, men det rör sig om någon med erfarenhet inom filmbranschen. Dialogen pågår sedan i ungefär en halvtimme, och här tillåts även publiken att komma med inspel. Under detta samtal ligger fokus framförallt på hur filmen skulle kunna förbättras rent konkret i det stadium den befinner sig i för tillfället (exempelvis med avseende på klippning, ljudläggning och musikval) snarare än på hur den borde ha gjorts från första början (till exempel med avseende på skådespelarval, inspelningsplats och så vidare). Sekundärt så kan även mer abstrakta aspekter utforskas, såsom till exempel vad filmskaparen skulle kunna ta med sig till framtida filmprojekt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...