Jump to content

Fel bildproportion i Media Player


Ubbe

Recommended Posts

Hej!

Jag redigerar i Final Cut Pro (FCP) och vill skapa filer för webbpublicering. Mina kund vill ha filer som går att streama till Media Player 7.1. Nu har jag tyvärr inte komprimeringsprogrammet Cleaner, men jag testar nu att exportera AVI-filer från FCP och sen importera dem i Media Player 7.1. Problemet är att filmen får fel bildproportion, den blir hoptryckt på bredden (trots att den ser bra ut i Quicktime på Macen). Jag har komprimerat med Cinepak, och på listan över codec på min PC finns just Cinepak. Tyvärr hittar jag ingen funktion i Meda Player 7.1 där man kan ändra aspect ration.

Vad beror detta fel på och vad kan jag göra åt det?

Jag vet att PAL-pixlar och dataskärmspixlar är olika breda- Har det med det att göra? Jag har ingen inställning för aspect ration eller bildstorleken i FCP:s exportverktyg för AVI.

Mvh Urban

Link to comment
Share on other sites

Kör du bara rakt av och spelar upp en DVpal fil så blir bilden ihoptryckt på en dataskärm, även i QuickTime. Är inte så kunnig men när jag använder compressor och kodar i MPEG1 o 2 brukar det bli rätt proportioner. Men jag har inget bra svar i ditt fall. Men det finns square pixel också. Det brukar vara 768x576.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...