Jump to content

ntsc band?


palle

Recommended Posts

tjena,

 

om jag vill lägga in saker från ett band som är i NTSC på min dator. Måste jag då ha en kamera som är kompatibel med ntsc eller en dv bandare som funkar med ntsc. Eller finns det något annat sätt att lösa de på?

 

mycket tacksam för svar!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eller som jag brukar göra som har hänt med vissa Sonykameror. Detta hände mig i iMovie och Final Cut Pro. Då när jag använt iMovie ställde projektet om sig till ntsc, kunde inte se mina PALfilmer i kameran från datorn. Testade då öppna projektet Tuturiatal som är NTSC. NTSCprojektet kunde jag se i kameran. Exporterade filmen till kameran och på bandet blev det också NTSC i min PALkamera. Hade lite problem att ställa tillbaka den, gick efter att starta om datorn.

 

Dessamma gällde Final Cut Pro. Men det räckte att ställa om kameran med Easy Setup och välja NTSC flera gånger tills kameran är i NTSC, sen samma procedur när man ställer tillbaka kameran. Vet inte varför det hände. Antar att det är en bug som man kanske kan utnyttja. Men min kamera ska defenitivt inte klara att hantera NTSC via FireWire, vilket den nu gjorde.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...