Jump to content

Egenbrus..?


anders10

Recommended Posts

Hej!

 

Köpte en Blue Yeti USB-mikrofon, som jag tänkte använda till enklare voice over. Har försökt komma fram en gång innan här till vad som är felet. Men svårt att beskriva.

Min önskan är att det är förhållandevis tyst när mikrofonen är inkopplad och sen när rösten hörs, så är det just rösten som hörs och inte en massa brus.

Hittade en länk som har exakt samma problem som jag. Fast tycker att bruset från min mikrofon låter ännu högre än det här. Någon ljudexpert här som kan lyssna och säga mig vad som är fel? Skruva upp ordentligt så hör man tydligt vilket himla brus det är så fort han sätter igång mikrofonen och så blir det knäpptyst när han stänger av den. Låter hemskt. Tacksam för alla svar :)

 

Vänligen

Anders

Link to comment
Share on other sites

Har kört det rakt in i både Premiere Elements och Sony Vegas, men också testat med olika sorters gratisprogram där ibland Audacity som även du använder. Sak samma. Så fort mikrofonen slås på kommer detta tydliga och störande bruset. Irriterande som F :) För själva ljudet i micken verkar vara helt ok. Men att det brusar som det gör, medför att jag inte kan använda den. Skulle göra lite voice over för ett tag sedan. Slutade med att jag satt och använde mig av min röde smartlav och iphonen istället. 100 bättre. Inte det minsta lilla brus.

Så Yetin står i garderoben där den stått sedan jag packade upp den i stort sett.

Men tack i alla fall för ditt svar. Ska kolla upp det där med ljudkortet. Fast jag har testat den både på en laptop och på min vanliga. Och det verkar vara exakt samma sak var som.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...