Jump to content

Rå klippa


YMSE

Recommended Posts

Vet inte om rubriken stämmer med det jag menar men.... Filmar med lite olika kameror och format, men ibland blir det väldigt långa sekvenser då kamerorna står uppställda och gör jobbet själva, filerna blir tråkigt stora att lagra. Om jag klipper dom i Elements sparas filerna som ett projekt och original filerna måste likväl finnas kvar. Ska man göra detta i annat program eller göra på annat sätt......? Finns ju säkert någon busenkel förklaring men då man är novis...:)

Link to comment
Share on other sites

Om du vill kan du ju klippa upp filerna till kortare klipp och rendera ut på nytt. Du kommer ju förlora kvalitet då dock eftersom du måste komprimera filerna för att få någon skillnad från innan. Om man håller på med video blir det ju dock oundvikligt med stora filer till slut. Jag skulle rekommendera att spara ihop till en extra hårddisk.

Link to comment
Share on other sites

Får filer som ibland är timmar långa då jag riggar kameran för djur. Går ju att klippa och sedan ska det väll fungera att exportera under "Arkiv" men det får jag inte till. Däremot går det att via "Dela" göra en exportering till hårddisken och klicka på "använd för exort av AVCHD". Men det känns som om det bara är alternativ där som komprimerar det redan komprimerade AVCHD än mer, M2T och MP4. Läste någon stans att Elements inte stödjer export av AVCHD men det kanske är fel. Rackarns snurrigt det här med alla typer av filer... är lättare med stillbilderna; JPG, TIFF och RAW....

Har en 3tb disk men den fylls snabbt märker jag. Jätte tacksam för hjälp!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...