Jump to content

Produktionsplan


queenq

Recommended Posts

det är en plan för vad som ska göras och när, från början till slut. den kan vara olika detaljerat, är det i början av ett projekt behöver det inte vara lika specifikt, det räcker kanske med månad och vecka när något ska göras. längre in i projektet måste man planera mer detaljerat, kanske vilken dag och timme något ska levereras etc.

det kan se ut på olika sätt beroende på vad det är för projekt, är det ett mindre projekt kanske det räcker med en enkel lista i word. är det ett större projekt med många inblandade och många parallella processer kan man göra tex ett excel-dokument för att få en översikt över allt som ska hända.

Link to comment
Share on other sites

Det blir enklare (kanske är det rent av en förutsättning) att göra planen om man har ett manus som är "färdigt". Ur det får man locations, antal skådespelare, CGI/specialeffekter/ (post), ev. saker som man behöver rättigheter för (stock, musik mm) osv.

 

"Färdigt" blir svårare i fallet dokumentärfilm, även om man visst kan göra ett planerat upplägg som man vill undersöka, även om man inte riktigt vet vart det landar. I fiktion kan man ha fryst en version av en draft så man vet vad man planerar utifrån, och sedan vara försiktig med ändringar i manuset utan att man är medveten om vad det innebär för produktionplanen.

Link to comment
Share on other sites

Tack för era svar! Här kommer fler frågor.

 

Det är en kortfilm vi ska göra. Manuset är så gott som klart. Det är bara lite repliker som skall justeras. Vi vet exakt vilka locations vi ska filma på, vilka locations vi behöver fototillstånd för, rekvisita vi behöver etc.

 

Den produktionsplan jag blivit ombedd att skriva skall skickas med manuset till en specifik skådespelare via en agent. Skall produktionsplanen i så fall inriktas mot skådespelaren och innehålla information om abetsschema och inspelningsplatser och liknanade? Eller skall det vara en "generell! produktionsplan med allt det som ni nämnde ovan?

 

Finns det någon färdig produktionsplan nånstans som man kan kika på för att få en uppfattning om hur den kan se ut mer exakt?

 

Tack på förhand!

Link to comment
Share on other sites

Hör med agenten om vad denne menar med "produktionsplan"; Är det budget osv. eller avses ett s.k. shooting schedule?

Den visar dag för dag hur teamet, inklusive skådespelare, planeras genomföra inspelningarna.

 

Här är ett exempel på hur en shooting schedule: Shooting Schedule @ poltergeist.poltergeistiii.com

 

Går att göra rapporter på sådant i exempelvis Celtx, baserad på manuset om man har det i samma program (gratis).

 

Edit: Finns fler enkla templates lite här och var, är bara att googla. Här är ett ställe (på engelska): http://howtofilmschool.com/free-call-sheet/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...