Jump to content

Ny på HD vad behöver jag?


Svåke

Recommended Posts

Hejsan, jo jag har gått den långa vägen från S8 till HD, amatör som gillar att jobba med AVI film från min Canon MVX200i. Köppte en Canon Legria HFG10 med som sagt AVC/h.264 filer, helt nytt för mig och min dator som är en XP, Intel Core i5 3GHz, 3.49GB ram, GeForce GTX560Ti med 1024 minne. Jag antar att den är i svagaste laget att jobba med HD filer. Försökte jobba med en fil i video browsern, Pixela, som kom med kameran men när jag skulle klippa i en fil så försvinner inte den biten, kan det bero på kortet, eller? På skoj förökte jag jobba med converterade filer, AVI, i min Pinnacle 10 Plus, men då sa programmet att jag har för lite videokortminne och vägrade hantera filen, en mycket kort en som test. Som sagt jag är helt grön på det här så det kanske är grötigt det jag skrivet. Min tanke just nu är att sälja av Legrian och kämpa med min MVX tills den lägger av och sedan sluta filma. Den har föresten börjat skynkla DV filmen i början, det var därför jag köppte nytt.

 

Ska testa Sony Vegas Movie Studio HD Platinum 10 för att se vad som händer.

 

Jo en sak om Pinnacle Studio 10 Plus, det krånglade väldigt i början tills jag stängde av virus programet och internet uppkopplingen, sedan dess har jag aldrig haft något problem när jag gjort filmer där.

 

MVH

Link to comment
Share on other sites

Min tanke just nu är att sälja av Legrian och kämpa med min MVX tills den lägger av och sedan sluta filma. Den har föresten börjat skynkla DV filmen i början, det var därför jag köppte nytt.

 

Det där lät inte speciellt upplyftande. Du tänker alltså sluta filma för att det är för krångligt?

Link to comment
Share on other sites

Jag håller med StenR. Kanske du vill berätta litet om vad du filmar och litet om hur gammalt material du har? Som framgår av min profilbild så tillhör jag de äldsta här på forumet men har inte alls inställningen att jag skall sluta filma. Möjligen har min målsättning ändrats en del med stigande ålder. Visst är det mer krångligt att sätta sig in i ny teknik för att kunna utnyttja den och visst är det krångligt att lära sig nya programvaror som blir allt mer kraftfulla och kräver allt längre tid att lära sig. Visst är det också så att det ställs större krav på utrustningen både när det gäller hårdvara och när det gäller programvara och operativsystem.

 

Problem du har med "skrynklig" video som har dykt upp i dina klipp finns det säkert några här på forumet som kan ha förslag på åtgärd mot. Men först måste man veta detaljer om kamera, medium, kodning och datorn - helst utan att behöva leta reda på data för de prylar du räknar upp.

 

Finns det inte några andra intresserade i närheten av där du bor som du kan diskutera med? Själv har jag under de senaste tio åren haft mycket intressanta och givande diskussioner med en god vän uppe i Bohuslän som ju är långt härifrån. Detta forum har också varit väldigt givande genom åren.

 

Slutligen - ge inte upp i första taget från något som du gärna vill syssla med!

Link to comment
Share on other sites

Tack för omtanken! Jag behöver vägledning i hur man bär sig åt. Jag är snart 60 men känner mig inte som sådan, tycker om att greja med lite av varje, fotograferar, bygger plastmodeller och som sagt filmar, till husbehov.

Har lagt upp några bilder på film som är skrynklig och hur bilden blir av dito, kommer att visas när jag har mer tid, nu ska jag gå och jobba några timmar på en ungdomsgård.

Men troligen behöver jag ett kraftigare grafikkort, 1GB kommer man nog inte långt med vad jag har förstått.

Link to comment
Share on other sites

Har nu införskaffat mig Sony Vegas Movie Studio HD Platinum 11 och det ser ut att fungera, vid första testet, men det var ju endast med en 40sec. lång fil och inget djupare ingrepp. Hoppas på bra väder så jag kan göra en längre film. Känns mycket bättre nu, tack vare er!

 

Sven-Åke

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...