Jump to content

"Hennes Svarta Vingar" skräckfilm från Norrland


MartinÅhlin

Recommended Posts

Tjena! Jag heter Martin och driver tillsammans med några snubbar ett produktionsbolag vid namn Blåfilm uppe i Luleå. Vi gör allt från reklamfilm till egna produktioner i form av kortfilm och fiktion.

"Hennes Svarta Vingar" är titeln på vårt största projekt hittills och är en skräckfilm som handlar om en bonde på 1800-talet som får besök av vad som verkar vara en kvinna som fallit från himlen.

Jag har skrivit och regisserat filmen som är en samproduktion mellan Blåfilm, Filmgården HB och Filmpool Nord AB.

 

Filmen är just nu i postproduktion och beräknas få sin premiär någon gång i januari 2013.

 

Jag undrar om ni vill kolla in den första av två teaser trailers för filmen? Den andra teasern kommer i november. Kolla in och kom gärna med åsikter eller whatever!

 

Blåfilms hemsida: Blåfilm.se | Produktionsbolag i Luleå | Reklamfilm, musikvideo, kortfilm, etc

Filmens hemsida: Her Black Wings

Blåfilm på Facebook: Blåfilm

 

Ha det kung!

// Martin Åhlin

 

Link to comment
Share on other sites

Det ser intressant ut, iallafall om man läser lite om vad filmen handlar om, bra ide som verkligen kan utvecklas till något intressant. Min reaktion är bara att jag inte riktigt får känslan av att det är 1800 talet, det är något med tjejen som känns väldigt vardagligt och inte als skrämande, onaturlig etc, men det kanske är vad ni ville få fram? Hur som helst bra jobbat.

Link to comment
Share on other sites

Tanken kring hennes karaktär är att man inte riktigt ska veta var hon kommer ifrån eller varför hon gör som hon gör. Det är något som kan listas ut om man ser hela filmen. Men helt klart jag ville att hon skulle se så alldaglig ut som möjligt för att göra hela saken väldigt oviss så man inte pekar på att hon är något speciellt väsen eller om hon är ond eller god. Det är helt enkelt något som varje tittare för tolka fram hur hon/han tycker. Sen har ju självklart jag en klar tanke kring det hela.

Filmen utspelar sig helt och hållet i den lilla stugan man ser i trailern och utanför. Årtalen är inte helt bestämda och inte viktiga att veta exakt, men tanken är någonstans kring slutet på 1800. Det är något man lätt kan lista ut på miljöer och sådant i hela filmen. Miljön är alltså väldigt liten men det skapar en klaustrofobi som jag hoppas ska bidra till att öka filmens obehag.

 

Skulle gärna dela med mig av hela filmen här men den kommer först åka runt på festival-turné efter sin premiär. Men så småningom så dyker den väl upp på nätet!

 

Tack för dina tankar! Alltid kul att höra! :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...