Jump to content

Hjälp med ljussättning


DigitalDirt

Recommended Posts

Att det finns en lampa lågt ner precis utanför bild till höger är rätt givet... riktat lite uppåt, mot objektet... kanske precis bakom?

Ser även ut att va en lampa lite till vänster, bakom objektet, rätt högt uppifrån(?). Hur placerar man en lampa sådär? Bom?

 

Hur får man det så mörkt till vänster i bild? Skärmar man av ljuset? Eller är det röken i sig som blockar ljuset som kommer från höger & uppifrån bakom?

 

På andra bilden är objektet mer upplyst... Känns som det finns en till ljuskälla typ samma position som kameran, något bakom och lite till vänster kanske, lite högt uppifrån... ?

 

Någon som kan fylla i? Rätta mig? Ge lite fler tips?

Link to comment
Share on other sites

Det känns inte som en HMI - Ljuset är lite för lågt för att det ska kännas praktiskt.

Det är svårt att gissa sig fram när vi inte vet mycket om videon - vilken kamera den spelades in med till exempel. Ljuskänsligheten är ju så hög att det säkert skulle gå att få liknande resultat med LED-paneler.

 

Annars kan det inte vara svårt att få samma resultat med ett par red heads på stands och kanske bouncade mot någon reflektor. Det finns många vägar till samma destination så att säga. Att bounca en 2k blondie mot en silver-reflektor och sedan flagga av spill skulle nog skapa ett ljus liknande det i bakgrunden. Sen är det en ganska hård ljuskälla någonstans till vänster om kameran nästan, som trycket rakt på artisten, om man ska dömma av skuggorna.

 

Bakljuset är nog som du gissade DigitalDirt, en rätt så hög ljuskälla bak i vänster. Antingen är softad eller helt enkelt så långt bak att det faller av mjukare på hans axel.

Link to comment
Share on other sites

Det där är till större del vanlig scenbelysning, några mindre spots i taket och en starkare nere i höger hörn. Inte vad jag skulle kalla "Snyggt ljus" men det uppfyller väl syftet.

Det bästa du kan göra är nog att låta bli att försöka härma någon annans ljus-setup och helt enkelt hitta någon som vet vad de sysslar med :-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...