Gå till innehåll

Beskrivningar av rum i manus


Daniel Hållquist

Recommended Posts

Second biggest mistake... är att "övergöra" saker. Man är alldeles för entusiastisk, alldeldes för noga, alldeles för omständig osv.

 

När man beskriver i manus (el screenplay) måste man dra en linje någonstans. Vad ska stå med i manusbeskrivning, vad ska stå med i detalj, vad beskrivs i "mood" (rummet har ett medeltids Castelvania mood), vad bör inte stå med i manus (böckerna på bordet stod ovanpå varandra, nederst en röd bok, sen en grön, sen en liten o överst en blå men tunn bok) om inte handlingen kräver att det finns detaljerat.

 

När man ändå inte befattar sig med enorma summor cash (vid vilka man helt enkelt kan detaljera rubbet) så måste man lämna lite skaparglädje även till själva filmningen och sammanställningen av scenerna. Skriv i manus endast det som måste finnas, vad händer och vilka som gör vad. Resten kan man beröra i övergripande ordalag (Ska man ha medeltids svärdsduell så passar det i grönskande slottspark men inte på Sergels torg vid lunchruschen).. Och ha kvar gnistan då ni senare springer runt som höns på olika inspelningsplatser och sliter o släpar allt som kommer loss för att skapa "magi" ..

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...