Jump to content

Beskrivningar av rum i manus


Daniel Hållquist

Recommended Posts

Second biggest mistake... är att "övergöra" saker. Man är alldeles för entusiastisk, alldeldes för noga, alldeles för omständig osv.

 

När man beskriver i manus (el screenplay) måste man dra en linje någonstans. Vad ska stå med i manusbeskrivning, vad ska stå med i detalj, vad beskrivs i "mood" (rummet har ett medeltids Castelvania mood), vad bör inte stå med i manus (böckerna på bordet stod ovanpå varandra, nederst en röd bok, sen en grön, sen en liten o överst en blå men tunn bok) om inte handlingen kräver att det finns detaljerat.

 

När man ändå inte befattar sig med enorma summor cash (vid vilka man helt enkelt kan detaljera rubbet) så måste man lämna lite skaparglädje även till själva filmningen och sammanställningen av scenerna. Skriv i manus endast det som måste finnas, vad händer och vilka som gör vad. Resten kan man beröra i övergripande ordalag (Ska man ha medeltids svärdsduell så passar det i grönskande slottspark men inte på Sergels torg vid lunchruschen).. Och ha kvar gnistan då ni senare springer runt som höns på olika inspelningsplatser och sliter o släpar allt som kommer loss för att skapa "magi" ..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...