Jump to content

Bilden blir för stor i TV.


Skoog

Recommended Posts

Det första jag kommer att tänka på är att en vanlig tv alltid tar bort lite av alla fyra sidor i en bild den visar. Då blir det precis som du beskriver, att allt inte ryms.

 

Det är här som Safe Margins kommer till användning i Monitorfönstret i Premiere. Har du det aktiverat så ser du på ett ungefär hur mycket du kan förvänta dig att en vanlig tv "kapar" bort av bilden.

 

EDIT: Sök på Viewing safe zones i Premiere Pro's hjälp så står det mer där.

 

/Roger

Link to comment
Share on other sites

[citat=Skoog]Så det finns ingeting att göra åt problemet nu när jag redan redigat allt och har textremsan utanför?[/citat]

Har du kvar filmen i ett Premiere Pro Project är det ju bara att flytta texterna inom zonerna, eller närmare bestämt inom Title Safe Area.

 

Har du inte kvar filmen som ett Premiere Pro Project är det inte så mycket att göra. Du kan ju iofs importera filmen och förminska den och få det lite bättre men jag tror att du bara förvärrar genom att göra så efterssom inte alla tv-apparater tar bort lika mycket - en del tar bort mer och en del tar bort mindre. Om du anpassar filmen till just din tv och sedan spelar upp den hemma hos någon annan så kanske den tv:n tar bort mindre och då har du helt plötsligt en svart sorgkant runt hela filmen. Är filmen nu i mpg-format så är problemet än värre efterssom Premiere inte är gjort för att redigera mpg-filer. Det finns iofs en plug-ing från MainConcept som fixar det, men då är du några tusen fattigare när du köpt den...

 

Dagens jägartips från Santafantasma samt att läsa mer om Viewing safe zones i hjälpen är dagens heta tips, om inte annat för att slippa problemet i framtiden. :)

 

/Roger

Link to comment
Share on other sites

Tack för snabba svar.

 

Jag har textat hela filmen så det blir lite jobbigt att flytta all text.

 

Jag lägger ut det på web-tvpå nätet och då vill jag ju ha texten lite längre ner och inte en bit upp som det blir om jag anpassar det för tv.

 

Men tack för hjälpen. Nu vet jag mer.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...