Jump to content

Gymnasie??


LillSkiten

Recommended Posts

Vad du väljer för gymnasieprogram har inget eller mycket lite att göra med om du kommer att lyckas som manusförfattare eller regissör, iaf om du väljer något filminriktat. Faktum är att jag skulle rekommendera att du fokuserar på något helt annat, t.ex. hjälparbete, journalistik eller varför inte jobba inom äldervården och mjölka vår gamla fauna på historier, något där du exponerar dig själv för olika slags upplevelser och erfarenheter helt enkelt.

 

DH eller fd DI som ofta anses som Sveriges främsta utbildning för just manusförfattare och i synnerhet regissörer har inget krav på vad man gick på gymnasiet men däremot så rekommenderar de att man så att säga upplevt så mycket som möjligt innan man söker.

 

Många av de regissörer jag träffat och känner, i Sverige och USA, har blivit vad de är tack vare att de så att säga trillat in i rollen med hjälp av en enorm drivkraft och fingertoppskänsla som ingen skola kan utbilda till. Det skadar inte att plugga film, men gör det på sidan om Gymnasiet och eventuellt efter Gymnasiet i så fall vet jag.

 

Knäppt svar måhända, men men.

 

Mvh /Pontus w

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...