Jump to content

Problem med Mocha


Lucio Fulci

Recommended Posts

tjenare allihoppa

 

Jag har försökt att göra en explosion i after effects genom att följa Andrew Cramers tutorial nr.111 i hans hemsida. Enligt hans tutorial så ska man exportera klippen från AE till JPEG (Sequence) då när jag öppnar klippet i mocha så får jag detta felmeddelandet (An error has occured whilst rendering: Failed to texture image)

 

vad är lösningen

 

tack för hjälpen

 

MVH

ali

Link to comment
Share on other sites

Tjenare

 

Jag håller på med en explotion scen, problemet är när jag importerar ett explotion klipp från (ACTION ESSENTIALS) så är det en svart bakgrund (transparant), med en explotion eller vad nu det är för effekt.

I övningarna från youtube så ser jag att så fort dom lägger klippet i Composition så försvinner det svarta bakgrunden automatiskt, bara det som ska synas finns kvar. För min del när jag ska lägga klippet i composition så är det svarta bakgrunden kvar, då måste jag höger klicka på klippet sedan klicka Blending Mode sedan Screen då försvinner svarta backgrunden men bilden blir lite genomskinnligt och det förstör hela grejen. Och det är för att jag inte kan importera klippet i orginella extensionen (.mov), vet inte varför, jag får felmeddelande, då så överför jag klippet från MOV till AVI då kan jag importera klippet men jag tror då AE inte förstår svarta backrunden som transparant nå mer.

 

Vad är lösningen

 

tack för hjälpen

 

MVH

ali

Link to comment
Share on other sites

Action Essentionals mediat (åtminstone Essentials 2) är .mov (Quicktime-filer) med alphakanal - dvs en inbakad transparens. Exporterar du dem som AVI måste du välja AVI with Alpha annars ersätts bakgrunden med svart (eller vad du har för bakgrund).

 

Både After Effects och Mocha ska kunna läsa Quicktime-filer direkt, det låter som du borde installera om Quicktime 7.6 till att börja med.

 

//Max

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...