Jump to content

Flimmer vid text ovanpå video i FCP


Speldosa

Recommended Posts

Hej!

 

Nu är det möjligt att den här frågan har tagits upp förut (jag har prövat att söka) eller att den är postad i fel forum, men i sådana fall hoppas jag att ni har överseende med mig.

 

Okej. Nu till problemet.

 

När jag lägger på text ovanpå video i Final Cut Pro och sedan exporterar min video (även om jag inte använder mig utav något codec utan bara exporterar videon i samma form som den redan är) så skapas det som någon form av artificiellt flimmer över de sekvenserna där texten ligger. Till exempel; om jag har en ljusblå himmel så kommer denna att alternera mellan att vara ljusblå och vara lite mörkare blå under tiden som texten ligger på, med en frekvens på ungefär 10 cykler per sekund kan jag tänka mig.

 

Jag brukar ofta stöta på det här problemet och har tidigare, när jag arbetat i 50i använt mig av någon form av de-interlacer för att försöka bli av med problemet, vilket har givit varierande resultat. Nu arbetar jag i 25p och samma problem drabbar mig fortfarande.

 

Är det någon som har erfarenhet av detta problem och kan dela med sig av sina kunskaper om hur det löses mest effektivt?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...