Jump to content

Susande ljud


MIB

Recommended Posts

Har gjort en naturfilm med lite fågelkvitter och andra naturljud. Jag får dessutom med ett susande ljud som hörs ständigt. Även när inga fåglar kvittrar. Hur kan jag lättast redigre bort detta ljud i Premiere? Någon har sagt till mig att jag kan ta bort en viss frekvens men vet inte hur det går till. Kan ni tala om detta eller om ni har en anna bra metod för att ta bort störande bakgrundsljud.

Link to comment
Share on other sites

Behöver inte vara vinden som slår mot miken. När du nämner susande ljud så tänker jag mer på att du hör omkringliggande atmosfär, är ju inte bara fågelkvitter i en skog :) Du hör lövsus, kanske någon bilväg ett par kilometer bort etc, sen kanske din mik eller preamp brusar lite också. Lägg gärna upp ett exempel så kan vi nog hjälpa dig med vad det är du upplever som störande sus.

Link to comment
Share on other sites

Eller, om du kör den interna micken (vet ju inget om vad du kör för teknik) så kan det vara bandet som rullar du hör... Brukar ju höras rätt bra i tysta miljöer. I såna fall är det att rekomendera en bra extern mik. Kan vara svårt att EQ:a bort utan att tappa en massa känsla i det övriga ljudet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...