Jump to content

PAL -> NTSC


Jasto

Recommended Posts

Har precis gjort en 40 minuters DVD-produktion som skickades till Honolulu i söndags. Filmen redigerade och renderade jag i Studio 8, vissa buggar visade sig varje gång jag stängde ner programmet men det störde ej själva filmen. När renderingen var klar gick jag över i Nero (NeroVision Express SE) och där finns en omställningsknapp från PAL till NTSC, och brände ut DVD-skivorna. Kollade i TV:n via en DVD-spelare hur just NTSC betedde sig, och det fungerade perfekt då den fladdrade och färgen försvann, precis så skall den uppföra sig i en svensk "PAL-TV".

 

För säkerhets skull renderade jag ut två olika skivor från Studio 8, en i "DV video encoder" i PAL på 25 frames som blev renderat 384 MB, den andra valde jag "Cinepak" i NTSC på ca 30 frames, som blev renderat 327 MB. PAL-versionen tog 10 min. att rendera och ca 20 min. att bränna i Nero. NTSC-versionen tog 40 min. att rendera och 20 min. att bränna. Det var alltså betydligt längre tid att rendera i NTSC. Dessa två renderingar o bränningar gjorde jag innan den stora produktionen skulle renderas, jag skickade dessa två prov-DVD till Honolulu för kontroll i deras DVD. På mail fick jag till svars att den som var uppmärkt med "rendering i NTSC" hackade något men ändå obetydligt. Den andra i Pal-rendering som senare brändes i Nero omställt där först till NTSC, blev allra bäst, inget hackande, lugnt fint tempo utan störningar eller drop-outs.

 

Sammantaget blir alltså, rendera som vanligt i PAL, dvs ställ inte om något i redigeringsprogrammet. Först i NERO ställer du om på ett ställe, du klickar i nederkant på, vänta jag skall kolla...., jo, först på "Mer..." och sedan på "verktyg" i fältet under mer-knappen, då kommer du till en omställning mellan PAL eller NTSC. Har du inte Nero kan du ladda ner en demoversion, jag tror Nero Express finns där också. Lycka till!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...