Jump to content

Kabel till kameran?


River

Recommended Posts

Jag vet inte om detta är rätt ställe att palcera denna tråden i men jag är ganska ny på denna siten så ni får flytta den om den inte passar :)

 

Jag har iaf köpt en Canon MV500 digitalvideokamera och jag fick inte någon kabel till den så att jag kan överföra filmen till datorn. Och jag undrar ifall det finns någon vänlig själ där ute som kan ge mig en länk till en svensk sida (helst) där det finns kablar till min kamera. Jag behöver verkligen en sådan kabel. Det är firewire ingång i kameran så det måste vara en firewirekabel uy och in, eftersom min dator bara har en firewire ingång.

 

Jag valde denna trådenplaceringen för att det har med redigering att göra så jag är tacksam för alla svar. Om det är någonting jag har glömt nämna så fråga på bara!

Link to comment
Share on other sites

Om din dator har en liten ingång, som ofta finns på t.ex. bärbara PC, samt att den ser exakt likadan ut som den utgången du har på kameran, är det en sån så ska det vara en sådan här motsv.

http://www.dustin.se/pd_5010016183.aspx

 

Om det är en stor/större ingång så ska det vara den här motsv.

http://www.dustin.se/pd_5010012757.aspx

 

Så här ser skillnaderna ut liten / stor

http://sv.wikipedia.org/wiki/Bild:FireWire_cables.jpg

 

Kabeln går att köpa i de flesta välsorterade datorbutiker elektronikkedjor typ elgiganten, onoff, siba osv.

Link to comment
Share on other sites

Tack Kimster du är bäst!

 

Jag får köpa båda kablarna så får jag se vilken som passar. Jag köpte en kabel på onoff förförra veckan men den passade inte till kameran. Sen när jag lämnade tillbaka kabeln så sa dem att jag måste beställa en kabel från Canon. Kan det ligga någonting i det?

 

Jag kanske borde ta lite bilder på hur kameran ser ut och lägga upp det här. För det finns bara 3 stycken runda uttag där tre kablar ska in ifall man vill koppla kameran till sin TV, och där kan det ju knappast gå in en sån kabel. Och det andra uttaget är där laddaren ska in, så det är antagligen det uttaget som kabeln man överför filmerna med ska in, för jag ser då inget annat uttag än det.

Link to comment
Share on other sites

Ja det är precis en sån jag har och jag upptäckte precis vilken jävla n00b jag är haha. Jag visste inte ens att det fanns en lucka där, under mikrofonen. Det var säkert rätt kabel jag köpte, får pallra mig ner till stan imorgon och köpa en ny sådan kabel. Tack för hjälpen beta75!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...