Jump to content

Från Nagra till datorn?


Super-åttan

Recommended Posts

Jag har eventuellt chans att komma över en del proffsutrustning som har tillhört Sveriges Radio, allt från mikrofonbommar, filmbelysning, mikrofoner och så till det bästa - en tvättäkta Nagra. Nu till frågan: vad har ni för erfarenheter av att föra över analogt ljud till datorn och använda det på en DVD? Tappar man mycket i överföringen av den härliga analoga känslan och den varma ljudbilden? Hur för jag i så fall över ljudet från Nagran till datorn? Vill gärna höra era erfarenheter. Tappar man för mycket i överföringen väljer jag kanske en DAT-bandspelare istället. Minidisc (MD) är definitivt inget bra alternativ om man är riktigt kräsen! Har provat en nu hela sommaren med olika mikrofoner men någonting saknas!

 

Vill att ni berättar om era erfarenheter med Nagra och DAT. Kan man få en riktigt bra bärbar DAT-bandspelare för ca 8.000 kr? Vilka modeller är aktuella och var kan man läsa recensioner?

Link to comment
Share on other sites

Har du bara ett chysst ljudkort kan du säkert få riktigt bra ljudkvallitet. Antagligen lite mer brus (vilket alla magnetband har) men subjektivt "varmare" ochn andra vanliga adjektiv för analoga inspelningar. Det räcker säkert långt.

 

Köper du en DAT behöver du ha en digital ingång i datorn av motsvarande typ som på spelaren för att vara riktigt nöjd. Men om det gäller att skaffa en bärbar digital ljudinspelningsuprustning skulle jag rösta för någon minnesbaserad typ (mp3spelar-liknande maskiner). Det finns enklare från iRiver och andra mer proffsiga som kostar ända upp till 20'000kr.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...