Jump to content

Björkdalen


Tastyfish

Recommended Posts

Hejhej!

 

Jag började läsa ditt manus, men jag kom inte speciellt långt. Jag tror du behöver läsa lite fler manusartiklar här på voodoofilm, om du vill skriva ett "korrekt" manus. Det var ganska mycket tekniska fel i manuset, och därför orkade jag inte längre än ½ sida. Det här antecknade jag på det lilla jag hann läsa iaf.

 

När namn skrivs ut första gången skrivs de med STORA bokstäver. Du kan inte skriva "Hon får snabba flashbacks på saker som händer senare i filmen..." Du måste beskriva vad det är vi ser.

 

Försök undvika kameranvisningar som "Närbild". Hur vaknar man upp hastigt? Du måste beskriva vad det är vi ser, återigen. Lär dig använda O.S (Off screen). Hur kan vi se att Pontus har ljusbrunt hår när hon bara hör honom?

 

Det blev rätt många frågetecken. Men om du rättar till de tekniska felen så ska jag ta o läsa hela manuset. =) Lycka till!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ett sk. shooting script. bra för inblandade filmskapare för att veta vad och när allt händer. men inte.. för att få folk intresserade av storyn, då det är tämmligen ointressant läsning för andra än fotofgrafen och reggisören. får jag ge ett tips, skriv som ett vanligt spec script först. gärna lite åt litterära hållet. då kommer folk uppskatta läsningen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...