Resultat 1 till 2 av 2

Ämne: Glas av socker, var kan man hitta det?

 1. #1
  Nybörjare
  Reg.datum
  okt 2013
  Ort
  Oslo, Norge
  Inlägg
  4
  Karma
  0

  Standard Glas som krossas lätt, var kan man hitta det?

  Hej,

  jag ska ha med en glasflaska i en film (behållare till badskum) som ska välta ner från badkarskanten eller handfatet och krossas mot klinkergolvet. Nu behövs det möjligen lite mer kraft för att krossa riktigt glas, oavsett så vore det fint med något som man är rätt säker på går i bitar på första försöket och jag har hört talas om breakaway glass, som man kan krossa i sin hand om man så vill, utan alltför mycket jobb. Någon som vet var man kan få tag på sånt? Helst i trakterna i och runt Göteborg om möjligt..
  har kollat stuntgruppen.se men verkar inte som att dom har det i sitt sortiment, men har mailat dom för säkerhets skull.

  Hemskt tacksam för hjälp!

  Vänligen,
  /Matilda
  Senast redigerad av Höög den 2014-01-21 klockan 21:56.

 2. #2
  Forumledare Désirées avatar
  Reg.datum
  sep 2009
  Ort
  Göteborg
  Inlägg
  934
  Karma
  11

  Standard

  Nu är jag ingen expert på effekter, men sockerglas som sådant är ganska lätt att göra själv. Du behöver socker, vatten och glykossirap (välsorterade livsmeddelsaffärer, apotek eller konfekttillverkare).

  Här är en gammal tråd på ämnet: http://forum.voodoofilm.org/speciale...ockerglas.html

  Här är en länk med youtube film Hur man gör splittrande glas (sockerglas) | Lär dig något nytt idag

  Eftersom jag har gjort en del konfekt kan jag tala om att vinsten som nämns i ovanstående länk går att ersätta med citronjuice. Både det och glykossirapen finns med för att sockerlagen ska förbli flytande när sockerkoncentrationen blir för hög för att den "egentligen" inte ska vara flytande. Jag har prövat utan och fick helt plötsligt en kastrull med fuktigt socker.