Resultat 1 till 9 av 9

Ämne: ljud hackar i premier

  1. #1
    Besatt medlem fossens avatar
    Reg.datum
    mar 2008
    Inlägg
    179
    Karma
    12

    Standard ljud hackar i premier

    hej hej

    Jag har gjort ett premiere projekt i dv pal widescreen 32 khz.
    På vissa ställen i videon så hackar ljudet till.
    Svårt att förklara men videon fortsätter som vanligt.

    Borde jag ha tagit 48 khz istället?

    Jag filmade med en sony pd 150.

  2. #2
    Besatt medlem Christian van Caines avatar
    Reg.datum
    jul 2004
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    2 688
    Karma
    18

    Standard

    Alltid bäst med 48 till DV. Minst risk för problem.
    Pax Vobiscum! Christian

  3. #3
    Besatt medlem fossens avatar
    Reg.datum
    mar 2008
    Inlägg
    179
    Karma
    12

    Standard

    men jag har redan börjat redigera, dessutom har jag importerat klippen i projektet, alltså capture direkt från kameran.

    Hur ska jag göra?

  4. #4
    Besatt medlem Rogges avatar
    Reg.datum
    jan 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    2 549
    Karma
    18

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av fossen Visa inlägg
    Hur ska jag göra?
    1. Ta reda på om klippen är 32 eller 48.
    2. Om 32, klipp vidare.
    3. Om 48, starta ett nytt Project som är 48 och importera in det gamla som är 32 i det nya och klipp vidare.

    För att ta reda om klippen är 32 eller 48 så markerar du ett av klippen i Project panel och tittar vad det står till höger om tumnageln längst upp till vänster. Där står det om ljudet är 32 eller 48.
    /Roger

  5. #5
    Besatt medlem Christian van Caines avatar
    Reg.datum
    jul 2004
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    2 688
    Karma
    18

    Standard

    Um, är det alltid på samma ställen som det hackar till? Kolla noggrannt på ljudfilen i så fall, skulle tro att det har blitt dropout antingen vid inspelningen eller batchningen i så fall.
    Pax Vobiscum! Christian

  6. #6
    Besatt medlem fossens avatar
    Reg.datum
    mar 2008
    Inlägg
    179
    Karma
    12

    Standard

    mm de var 48, men blir inte klippen snea om jag har gjort capture i ett 32 projekt?

  7. #7
    Besatt medlem fossens avatar
    Reg.datum
    mar 2008
    Inlägg
    179
    Karma
    12

    Standard

    Har kollat nu och ljudet hackar fortfarande på samma ställe.

    wtf?

  8. #8
    Besatt medlem Rogges avatar
    Reg.datum
    jan 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    2 549
    Karma
    18

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av fossen Visa inlägg
    mm de var 48, men blir inte klippen snea om jag har gjort capture i ett 32 projekt?
    Klippen påverkas inte vid capture men kommer att påverkas vid export. Lösningen ligger i punkt 3 som jag skrev om tidigare i denna tråd.

    Citat Ursprungligen postat av fossen Visa inlägg
    Har kollat nu och ljudet hackar fortfarande på samma ställe.
    Hur låter det om du spelar upp klippet i Windows Media Player?
    /Roger

  9. #9
    Besatt medlem fossens avatar
    Reg.datum
    mar 2008
    Inlägg
    179
    Karma
    12

    Standard

    det är lika i alla program.
    Men det får gå bra det är endast få hack.

    Tack för hjälpen!