Resultat 1 till 3 av 3

Ämne: Lite problem med hackigt resultat

  1. #1
    Besatt medlem Zappers avatar
    Reg.datum
    nov 2005
    Ort
    Linköping
    Inlägg
    220
    Karma
    15

    Standard Lite problem med hackigt resultat

    Ofta när jag använder AE och renderar ut resultatet så hackar det på min dator lite grann. Det hackar midre på vissa uppspelningsprogram så jag antar att det har med att min dator är för dålig helt enkelt.
    Men det blir så här även när man bränner ut sitt resultat i dvd;n och det är fruktansvärt irriterande.
    Vet någon varför det blir så här och hur man gör för att motverka det?
    Vill tillägga att min dator ändå har 1 Gb ram så helt värdelös är den inte och den bör klara AE.

  2. #2
    Besatt medlem Max_Hs avatar
    Reg.datum
    jun 2006
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    5 678
    Karma
    19

    Standard

    Jag antar att du vill ha ut det som DV? Eller går du direkt till DVD? Två möjliga fel (är min teori): Antingen renderar du ut materialet med fel field order eller så renderar du ut materialet med en codec som din dator inte pallar att spela upp. Troligen det förstnämnda.

    Kolla i output module i renderingskön om du kör ut det som lower field first (vilket är det vanliga för vanlig DV). Kolla också så att ev källmaterial för video är rätt inställt i AE (hö-klicka på ett klipp i proj fönstret och välj "interpret footage" - ska också stå som "lower field first" om det är DV material.) Det finns också färdiga presets för DV i renderingskön (precis till hö om "render settings" resp. "output module" finns en liten pil med en drop down meny med olika presets).

    /Max

  3. #3
    Nybörjare jiggymoons avatar
    Reg.datum
    dec 2006
    Inlägg
    9
    Karma
    0

    Standard

    Hej Zapper.
    Har du kollat at Project settings står på 25 fps, och inte 30 fps (default), I sådana fall, du renderer ut allting i fel framerate, då får man 'NTSC hacking'.