Gå till innehåll

Invasion

Medlemmar
  • Inlägg

    7
  • Blev medlem

Allt postat av Invasion

  1. Mitt set är nu hyffsat klart, och det har varit jätteskoj att göra det. Som att bli barn igen! Men en massa frågor och problem uppstår som jag tänkte ni kunde hjälpa mig med. Jag har gjort ett skelett till gubben och klätt det i cenit, sedan med skumgummi, gaffatejp och lera. Det jobbiga är att leran går sönder på gubben hela tiden, så att göra detaljer känns onödiga. Jag har inte börjat filma ännu, men leran kommer ju ändra form när jag rör på gubben, spricka osv. Hur hanterar ni detta? Ska jag överge lerkläder och ha textil istället? Ska jag göra mer "fasta" detaljer i cenit, så som skor? Ansiktet och händerna är kvar, vilken lera är att föredra till detta? Jag har redan gjort en klump för huvudet, är detta ett klokt val? Det är också veta hur många ståltrådar man ska ha i skelettet. nu kör jag 2X1mm i ben, rygg och huvud och 1mm i armar. Ljussättning är en annan svår nöt. Är ett helt svart rum att föredra så jag han ha kontroll på ljuset där? Det här med lerfigurer var mycket svårare än vad jag trodde, haha! All ära till er som fått till det bra! Skickar med lite bilder från cellen.
  2. Det var inte gratis att uppdatera till 5.1.4. Ringde till Apple-support och fick detta nedslående svar. Provade även på XML-exporten, men det fungerade inte. Blir till att få tag på en nyare version.
  3. Jo, vad jag förstår det som. Men det krävs ett Apple-ID för uppdatering, och det hade dem inte på det stället jag redigerar på. Vilket verkar konstigt... Jag ska testa denna guide imorgon: http://www.kenstone.net/fcp_homepage/xml_export_FCP_5_to_4.html Det blir att ligga på och kräva ett Apple-ID!
  4. Problem: Jag har skapat ett projekt i Final Cut version 5.1.4, men jag var tyvärr tvungen att byta till en annan dator som hade Final Cut version 5.0.4. När jag nu försöker öppna mitt projekt i den äldre versionen får jag fel " General error 41" och projektet öppnar inte sig. Nu till frågan; kan jag på något sätt få mitt 5.1.4-projekt att fungera i 5.0.4:an? Jag tackar för alla tips!
×
×
  • Skapa nytt...