Gå till innehåll

mongolroadtrippers

Medlemmar
  • Inlägg

    9
  • Blev medlem

Utmärkelser för mongolroadtrippers

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Tack för Hjälpen :S grymt* blev Sony Handycam DCR-HC96 i alla fall, var lättare att hitta tillbehör till den som var billiga. Tipsar om Ebay, går att hitta saker till riktigt bra priser trots den dyra frakten.
  2. Vilken ska man välja? Den ena är dyrare än den andra, men det behöver ju inte innebära att den är bättre? Vad tycker ni? Finns det folk där ute som äger dessa och kan berätta för och nackdelar med resp kamera? PANASONIC NV-GS230 http://www.panasonic.se/servlet/PB/menu/1246435_l15/index.html Sony Handycam DCR-HC96 http://www.sony.se/view/ShowProduct.action?product=DCR-HC96E&site=odw_sv_SE&imageType=Main&category=SDH+MiniDV Eller kan ni komma med förslag på en bra videokamera med micingång för runt 3000:- beg?
  3. Någon som vet om den är kompitabel med Panasonics videokamera NV-GS230 ? Sony Mikrofon ECM-HGZ1 http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iID=3747726 Panasonic NV-GS230 http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=GS230
  4. Mm jag har funderat på ebay med, finns mycket till bra pris där. Men det känns lite som ett lotteri, speciellt om man skall köpa batterier. Söker för fullt nu efter beg, man kan ju kanske köpa nått på ebay i alla fall. Oj 72 vad har du för kamera då? Såg ut som en ok lins dock var den på 62mm, för oss har kamerorna 30 eller 37mm i filterdiameter (antar att man går efter det med vid val av vidvinkellins) Blir nog en Panasonic NV-GS230, fast med en bättre mic typ Sony ECM-HGZ1 för 995:- Antar att den är kompitabel med Panasonic, eller vad tror du?
  5. Ser ut som en bra mic, dock återigen så är den dyyyr.. försöker hitta nått mer i den lägre prisklassen exmpelvis Hama Mickrofon RMZ-12 Stereo för 400:- Men angående vidvinkellins så undrar jag om man ska ha 0.3, 0.5 eller 0.7? och går det att fästa filter på Raynox linser? Skulle vilja ha nått filter som ger lite "varmare" ton och klarare färger, räcker det då med ett vanligt uv-filter? Du kommer med bra förslag beta75, men de måste ju finnas tillbehör som ligger i de lägra prisklasserna som är ok`? tex har jag kikat på Raynox Vidvinkellins QC-505 0,5x Snap-On på scandinavianphoto.se, anser du att det är bara rent skräp? Vill ju inte lägga halva budgeten på kamera och tillbehör när det finns stora risker att vi blir av med det på vägen
  6. Tack så mycket för svar åter igen, det är inte så lätt detta med videokameror... Har kikat på kringutrustning och ja ni har rätt de kommer nog dra iväg en hel del,, därför tror jag att budgeten på kameran minskar något. Så i slutskedet verkar det stå mellan Panasonic NV-GS230 samt Sony DCR-HC96 i och med att de verkar vara de enda som både har hörlursutgång samt mic-ingång.. Någon som har nån av ovanstående och kan berätta för- resp, nackdelar? kanske någon som vet av andra kameror i samma prisklass? Någon som kan rekomendera sidor där man kan finna all kringutrustning till bra priser?
  7. Tack för svar!, Och mm den är minst sagt lockande, dock känns den i översta laget, vi har en liten budget för hela resan och vill inte lägga för mycket på kameran. Vi är ju dessutom tvungna att köpa extra utrustning för runt 2000:-. Så vad är de största skillnaderna mellan Canon HV20 och Panasonic NV-GS230? är det att canon filmar i HD? Panasonic NV-GS500 känns för dyr dessutom så saknar den hörlursutgång. Någon som vet om det finns fler modeller i denna prisklass?
  8. Okej låt oss specificiera lite mera Vi söker alltså en kamera som max får kosta 7000:- och som dessutom har audio-in samt hörlursutgång, går det att hitta? Vi har endast funnit dessa: Panasonic NV-GS230 samt Sony DV Kamera DCR-HC96 Är de av något värde ni som vet?
  9. Hallå, Vi är två snubbar som tänkt köra en roadtrip till mongoliet via ryssland och kazakstan. Hade tänkt dokumentera resan med en videokamera och eventuellt försökt få materialet sänt på UR, öppna kanalen eller liknande. Så! Därför är vår fråga vad för typ av videokamera vi skall investera i för att få ett någorlunda proffsigt resultat, dvs hyffsad tv-kvalité? (Har redan förstått att extern mic och stativ är måsten.) Urban&Martin
×
×
  • Skapa nytt...