Gå till innehåll

PanzerDivisionMarkus

Medlemmar
  • Inlägg

    7
  • Blev medlem

Utmärkelser för PanzerDivisionMarkus

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Projektet är också i 29.97. Ok, så om det är olika TC eller att det är inspelat i nästan 48kHz, hur åtgärdar jag det? Kan jag i efterhand köra något som "samsynkar" dem, eller köra det separat i något program så att det konverteras om till samma 48kHz tex genom att köra in det i Cubase el. liknande?
  2. Hej, Spelade in en livespelning med ett band för ett tag sedan, och då kördes ljudet från mixerbordet in i en digitalporta. Men nu när jag ska sätta ihop ljudet med det videomaterialet så får jag det inte att synka. När jag matchar det mot början av inspelning så kommer det i märkbar osynk efter redan 5 min. Videomaterialet är inspelat i HDV 60i och det står att det ska vara 48kHz, 16 bit på ljudet i kameran. Premiere CS5 säger såhär om ljudet från videokällan: Type: MPEG Movie File Size: 5,5 GB Image Size: 1440 x 1080 Pixel Depth: 32 Frame Rate: 29,97 Source Audio Format: 48000 Hz - compressed - Stereo Project Audio Format: 48000 Hz - 32 bit floating point - Stereo Total Duration: 00;29;02;24 Average Data Rate: 3,2 MB / second Pixel Aspect Ratio: 1,3333 Och såhär om ljudet från digitalportan: Type: Windows WAVE audio file File Size: 317,2 MB Source Audio Format: 48000 Hz - 16 bit - Stereo Project Audio Format: 48000 Hz - 32 bit floating point - Stereo Total Duration: 00:28:52:03327 Average Data Rate: 187 KB / second Har provat att spara om ljudet i 32, 24 och 16 bit, fast tycker inte att det borde spela nån roll, och det verkade det inte göra heller. Någon här som har stött på liknande problem och vet hur man löser det? Mycket tacksam för all hjälp och alla tips. :)
  3. Ja, det såg ju riktigt bra ut. Men det är tyvärr en kamera som ligger lite över den prisklassen jag har möjlighet att lägga mig i just nu. Därav att jag frågar efter skillnad mellan äldre semipro eller handycam/hobby HD-kameror.
  4. Tack för svaret. Jag vet att det finns ett hav av HD kameror, därav prisgränsen på ca 10000. Fast det kanske inte framgick så tydligt. Iallafall så är min fundering om en HD kamera för ca 10k tar bättre bild än en XM-2/XL-1? XM-2/XL-1 har ju trots allt 3CCD, större optik och är mer proffsigt byggd(inbillar jag mig) än en handycam i 10k klassen. Är medveten om att ett köp av en SD kamera nu innebär att jag kanske måste skaffa mig en HD om ett par år, men då har de förhoppnignsvis gått ner i pris. Just nu går ju en semipro HD för ett antal 10k, iallafall vad jag sett. Funkar en HD kamera minst lika bra eller bättre än XL-1/XM-2 i dåligt ljus tex? Har för mig att jag läst någonstans att HD kameror inte är så grymma i dålig belysningen, men det kan ju förstås ha ändrats. Antagligen kommer vi köra någon slags post-prod på materialet, har dock inte gjort det på tidigare produktioner så därför vet jag inte exakt vad för slags post-prod som kommer att göras. Det kommer bli en del testa och se vad som funkar.
  5. Hej, Hoppas nån kan hjälpa mig lite med några frågor gällande kamera köp. Sitter och tänker skaffa mig en bra kamera till film och musikvideo produktion och var inne på att köpa en semipro kamera, tex Canon xl-1 eller xm-2. Men så funderade jag på om en HD kamera i samma prisklass(xl1 och xm2 kan man få tag på för runt 10000) är bättre? Nån som kan hjälpa mig med för/nackdelar i det här dilemmat? Har läst att xm2 ska vara riktigt bra, men att xl1, även om den är lite äldre har fler funktioner men kan ta längre tid att vänja sig vid. Jag inbillar mig att båda två tar mycket bra bild, men hur är den om man jämför med en HD kamera?
  6. Hej, Har rotat upp mina föräldrars gamla filmkamera och hade tänkt göra lite film med den. Jag inbillar mig att det är en Super 8, men jag är inte helt säker. Lyckas inte hitta nån riktigt bra info om den på nätet. Det är en Sankyo Super CM 400 och där sitter en kassett i, men den är säkert oanvändbar vid det här laget. Så jag skulle behöva ny film. Har skrivit till Andec filmtechnic eftersom jag läst här på forumet att man kan beställa film där, men de verkar inte vara säkra på om deras film passar i kameran och tipsade mig om siten http://www.filmshooting.com som jag inte lyckades navigera på på ett vettigt sätt. Så nu skriver jag här och hoppas att det finns någon som kan hjälpa mig. :)
×
×
  • Skapa nytt...