Gå till innehåll

hasseclaes

Medlemmar
  • Inlägg

    14
  • Blev medlem

Utmärkelser för hasseclaes

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Oftast när jag tänker kring ett filmmanus begränsar jag mig medvetet/omedvetet till den skara folk jag känner som kan tänkas agera i mina filmer och inspelningsplatser jag känner till, samt budgeten som jag har att lägga på en film. Detta tänk begränsar den kreativa processen i manusskrivandet, för jag vill ju inte skriva ett manus som inte går att genomföra i praktiken med den lilla budget man har... Hur fasen får man rätsida på detta? För jag menar, även om manuset är överambitiöst, är det ju inget direkt hinder för att genomföra med en knaper budget.... Kreativiteten sätter inga gränser!
  2. ok, tackar.. trodde att letterbox var synonymt med 16.9
  3. Hur ska den monteras? med skruven åt sidan eller neråt?
  4. Om jag sen vill att filmen ska visas i letterbox hur gör jag då? Jag vet iaf att Magic bullet har en plugin som gör om till letterbox. Ska jag tejpa för den del på kamerans lcd som kommer tas upp av letterbox eller finns det andra sätt att nyttja hela bilden?
  5. Hejsan, jag har en panasonic dvx-100 och ett 16:9 konverter. Ska filma i 25p. I vilket läge ska jag filma 4:3 eller letterbox? Ska jag importera filmen i premiere som 4:3 eller 16:9?? mycket tacksam för svar.
  6. hasseclaes

    mattebox

    vad är en mattebox och vad har man dem till?
  7. tar gärna fler förslag på bra mikar.
  8. någon som kan rekommendera en bra xlr mikrofon? Ska användas både ute och inomhus, främst för dialog. pris mellan 1000-10000
  9. hejsan, jag har en panasonic dvx100 och behöver en bättre mikrofon för seriös filminspelning. Det jag är ute efter är en mångsidig mik, men främst för dialog. Vilken mikrofon skulle ni rekommendera?
  10. Hejsan, Var köper man dvx100b till lägst pris?
  11. Vad anser ni är ettt vettigt pris för en begagnad panasonic dvx100A?
  12. Vilka kameror i Panasonics nv-gs serie skulle ni rekommendera för seriös filminspelning? Vill helst ha en kamera som filmar bra i mörker samt att det mesta kan ställas in manuellt. Kan även tänka mig lite dyrare kameror, runt 15 000:- begagnat. Men vill helst ha en lite mindre avancerad då jag är färsk.
×
×
  • Skapa nytt...