Jump to content

MSLink

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Jag söker nu efter en videokamera för runt 10.000:- som kan användas till greenscreen / chromakey. Har funderat över en DSLR kamera men det brukar bli överhettning efter 12-15 minuter så man får pausa sen kan man fortsätta. Finns det bättre lösning för det här prisklass? Det är bonus om den har 4K men annars är full HD tillräckligt bra.
 2. Ja det brukar ligga på runt 30 minuter sen blir det avbrott för att kameran behöver vila :) Oftast räcker det med 1-2 minuter. Har kört med Canon 60D till filmning under flera månader utan problem. Livstid blir säkert kortare men ändå får man mycket kvalitet för pengar tycker jag :) Nu vill jag lösa så att det går att filma o klippa var 2-3 sekunder. Helst direkt i kameran och skippa redigeringsprocessen helt och hållet. Visst kan någon stå bakom kameran och trycker på knappen hela tiden men det är inte kul ;) bäst med fjärrkontroll eller vid dator. Det måste finnas en bra lösning på det hä
 3. Tack för tipset! Sen kom jag på att vissa DSLR har WiFi så man kan koppla den till mobil eller surfplatta. Då kan man styra därifrån typ klicka REC sen stopp sen rec sen stopp.. Då behövs det ingen hårdvara/program utan allt videos spelas in i SD-kort. Undrar om det här lösningen fungerar? Men jag antar att BlackMagic är ändå det bästa lösningen eftersom det konverteras till mindre filformat direkt?
 4. Finns det något program som kan öppna alla videofiler som jag har spelat in och tar bort 2-3 frames slutet på varje videos? Det sker alltså automatiskt och jag slipper öppna varje videos och redigerar manuellt.
 5. Tack för att du tog tid. Ja jag ska kika vidare på det här. Jag tror att Blackmagic passar väldigt bra, fast frågan är om det går att koppla med DSLR också? Ska kolla upp det :)
 6. Jag söker efter en lösning som gör så att man kan spela in filmer direkt till dator och man kan klicka på play/stop knappen i dator var 2-3:e sekund under flera timmar. Det måste vara stabilt, datorn får inte hänga upp sig :) Vill undvika att filma hela tiden och sen måste man gå igenom redigeringsprocessen. Det är bäst om man kan redigera med hjälp av play/stop knappen istället. Kvalitet bör vara H.264. Jag antar att USB är inte tillräckligt snabb för det här lösning? Bättre med FW kabel? Någon som har bra tips här?
 7. Vet någon om det går att lösa såhär: Jag kopplar DSLR till datorn och filmar i realtid. Samtidigt har jag en gammal filmsekvens påslagen kan vara typ 25-50% transparent. Så jag kan placera objekt exakt varje gång utan en cm förflyttning. Går det att lösa?
×
×
 • Create New...