Gå till innehåll

onid

Medlemmar
  • Inlägg

    12
  • Blev medlem

Allt postat av onid

  1. äsch, så länge kameran är välvårdad i övrigt så spelar det mindre roll hur långt den gått... fast rekommenderat är väl att byta ut vissa delar när den passerat 1000h.. så där skulle jag sätta gränsen för långt..
  2. onid

    Panasonic NV-GS 400

    Jaga på blocket kanske?
  3. onid

    snyggt dvx100 material

    En annan viktig detalj är ju 25p, som inte din kamera har. (dvs om du vill ha liknande känsla som film har.) Men om du bara är ute efter kort skärpedjup så funkar det nog fint med din kamera.
  4. onid

    snyggt dvx100 material

    35mm adapter + canon stillbildslins. Blanda det med "burneffekter" och sliskiga synthpads så blir de flesta imponerade. =) Kolla upp MacGregors kortis Similo. Betydligt snyggare tycker jag.
  5. Jag kör final cut pro på både en intel mac och en powerbook G4. Det är en rejäl prestandaskillnad men det går utan problem att använda final cut på en powerbook. Så länge du inte ska syssla med avancerad grafik/3D mm så är det lungt. Jag kör bla motion och shake och då blir det segt ganska fort. En powerbook kan du hitta för 7000-9000kr idag om du letar lite. Helt klart värt. I de nya macbookarna så är det fortfarande kassa grafikkort tyvärr. Det är aldrig lätt när det handlar om en liten budget. Annars vore macbook pro ett självklart val.
  6. onid

    Panasonic NV-GS500

    gs500 sägs vara den bästa kameran i den prisklassen. så prova den.
  7. onid

    letus35 på en GS180

    verkar inte finnas nån som vet..
  8. Hej! Tänkte bara kolla om någon vet om det går att använda tex en letus35 35mm adapter på en Panasonic GS180 dv-kamera? / Dino
  9. onid

    8 mm / 16 mm allmän info.

    tack för svaren! här kommer några fler frågor. =) Om man har en filmrulle som man redan har spelat in på, går det att spela in över det som redan är inspelat? Och var kan man köpa film (samt framkalla)? Vilka modeller passar för en dubbel 8 kamera? usch vad jobbig jag känner mig. =) Tack återigen för svaren!
  10. Hej, jag är helt ny på detta forum (filminspelning överhuvudtaget) och har lite frågor angående film. Funderar på att köpa en krasnogorsk 3 eller kanske nån 8mm kamera. Nu undrar jag hur det hela går till från att man har spelat in på en rulle film till att man får det in i datorn? Hur många steg måste man gå? 1. Måste man framkalla filmrullen innan man kan se det i en projektor? 2. Funkar en sådan här burk bra för att få bra kvalitet till dvd/datorn sedan? http://cgi.ebay.com/VIDEO-TRANSFER-Telecine-Super-8-8mm-Movies-Film-to-DVD_W0QQitemZ330018724918QQihZ014QQcategoryZ15253QQrdZ1QQcmdZViewItem Hoppas nån orkar svara på dessa nybörjarfrågor. =)
×
×
  • Skapa nytt...