Gå till innehåll

squigbobble

Medlemmar
  • Inlägg

    20
  • Blev medlem

Personlig information

  • Ort
    Stockholm

Filmskapande

  • Influenser
    Terrence Malick, Dario Argento

Utmärkelser för squigbobble

Utforskare

Utforskare (4/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Har någon koll på framtida terminsstarter och sista anmälningsdatum för dessa? Jag hittade nämligen inget på deras sida.
  2. Summerisle, tack för att du läste manuset och gav feedback - mycket hjälpsamt. Min första tanke med detta manus (som senare ändrades) var att det skulle bli ett kammarspel så kanske det första utkastet lider lite av den idén - i alla fall gör den det på en av de punkter du påpekar. Då menar jag det du nämner om vilka bröderna är. Jag försökte få det mesta om dem i dialogerna - Markus säger ju t.ex. att deras första album blev hyllat och de pallade inte pressen - men visst behövs det mer självklart. Jag vet inte ens själv hur bunkern kommer att se ut, eftersom jag för tillfället inte vet vart jag kommer filma den miljön. Möbler, affischer etc. är sånt som dyker upp när själva produktionen av manuset närmar sig och då jag som sagt inte fastställt miljön än lämnade jag ut sånt ur manuset. Atmosfären där ska va lite klaustrofobisk och mörk ja, det är ju en bunker så det blir ju lätt så. Angående hotet är ju det bara en sjuk fantasi av Jennie med svart humor (liknande den Markus har senare i manuset) och det görs ju tydligt av att köra hotscenen parallellt med scenen där bröderna är ute i skogen - bröderna kan ju inte vara på två ställen samtidigt. Poängen med att hon "offrar" sin story är en del av budskapet - Jennie har sin egen "värld" och perception men har ändå respekt och tolererar brödernas. Då kommer vi ju också in på att bröderna "offrar" sin inspirationskälla i slutet, för att visa respekt åt Jennies "värld". Men i kort ska jag försöka hitta lösningar så att man gör allt ovanstående mer tydligt. Särskilt så vi lär att känna bröderna mycket mer (de har ju i detta utkast bara 3 scener tillsammans). Tack igen för feedbacken, och var inte blyg med att komma med egna förslag på hur vissa scener kan förbättras etc ;)
  3. Nu är första versionen av mitt andra manus färdigskrivet - fortfarande nybörjare på detta område alltså, så om manuset är felaktigt formaterat på något sätt hoppas jag det finns överseende. Kortfattat om handlingen: I denna svarta dramakomedi brottas två bröder med trycket av att vara kända musiker, samtidigt som en journalist avslöjar en kontroversiell hemlighet om den neurotiska duon. Uppskattar all kritik, positiv som negativ. Tack :) EDIT: Tar bort det första utkastet för tillfället för att skriva ett andra. Återkommer.
  4. Hej. Hur är det med NTG-1:an, kommer det att fungera att använda tillsammans med min Canon HV30? Då menar jag, krävs det att köpa en rejäl adapter för ett par papp eller räcker det med en sån här: http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iID=1562744 ? Tack för svar.
  5. Så du rekommenderar att jag köper den datorn, kommer med all sannolikhet byta till XP så, eller har du några andra rekommendationer på datorer i samma prisklass?
  6. Fungera bra eller bara fungera? :) Hmm, Vista var ju lite irreterande faktiskt. Det går väl dock alltid att byta.
  7. Adobe Premiere Pro 1.5
  8. Någon som kan säga mig om denna är något att ha? http://www.onoff.com/online/se/inet.nsf/vProd/57116?opendocument&markID=10-70-10
  9. Har just införskaffat mig en Canon HV-30 och vet att min 5-åriga hemmabyggda dator inte pallar att klippa sånt format. Då jag inte är så hemma på datorteknik o.s.v. ber jag därför om råd om hurvida jag borde köpa lite tillbehör för att uppgradera den datorn jag har nu, eller istället köpa en ny och fräsch klippningsdator. Datorn jag har: AMD Athlon XP 2800+ 2.00 GHz, 512 MB RAM Vad skulle man kunna köpa för produkter för att datorns prestanda ska klara av HDV? Eller finns det någon dator för runt 5000, den tajta budgeten jag har, som klarar att klippa formatet?
  10. squigbobble

    Dvd -> Dv

    Min kamera verkade inte reagera på firewire-kabeln när jag provade göra om filmen till Tape i både Pinnacle Studio 9 och Premiere Pro 1.5, eller så kanske den gör det men jag vet bara inte hur man gör. Min kamera heter Panasonic NV-GS27 iaf. Så vad är det bästa sättet nu då? Vegas?
  11. squigbobble

    Dvd -> Dv

    Hur gör jag? Jag har en färdigredigerad film som skall inom kort brännas ned på en dvd-skiva. Jag har hört att man kan spela upp dvdn i spelaren och sedan ha kameran i kopplad i spelaren och få över filmen till kamerabandet. Men när jag hade kopplat i kameran till spelaren och startade en dvd-skiva blev bilden hackig och störig samtidigt som det som spelades i dvdn inte syntes på kamera displayen. Vad gör jag för fel?
  12. Jag har just skrivit klart mitt första seriösa manus och jag funderade på att lägga in en intermission. Filmen kanske blir 7-10 min lång och denna intermission skulle i så fall komma direkt efter ett mord har skett och innan upplösningen sker. Jag vet inte om det är lämpligt att använda intermissions i kortfilmer, men i just det tillfället i manuset tyckte jag det passade bra? Borde jag lägga in denna intermission eller blir folk bara störda på det eftersom det är kortfilm? Vad tycker ni?
×
×
  • Skapa nytt...