Gå till innehåll

Max_H

Medlemmar
  • Inlägg

    5 678
  • Blev medlem

  • Dagar Vunna

    13

Statusuppdateringar postad av Max_H

  1. Är på semester utan internet.... ;) Men hur försöker du lyssna? Ljudet hörs bara under ram-previews eller om du scrubbar med CTRL nedtryckt. Spacebar/mellanslags play ger inget ljud.

     

    /Max

  2. Tog ett vålsamt beslut igår - införskaffade en ny skate. För första gången på 15 år...

     

    Får se hur det går...

     

    /Max

  3. Har kommit fram till att det "trista" med att börja igen att alla polare som fortsatt har en liten annan nivå än man själv, så man har ingen jämnårig på samma nivå att rulla med. Inget ont om kids, men att åka med 10-åringar är inte optimalt samtalsmässigt... :)

     

    Måste hitta en miniramp nånstans...

     

    /Max

  4. Det framgår inte 100 vad du gjort med filen, om det är HD eller SD och hur den ska spelas upp till Full HD projjen - dvs från vilken typ av dator.

     

    Är det en SD-fil, dvs om det är en DV50-fil, så kan väl en master som QT Animation vara ok för att sedan konvertera den till antingen h.264 eller MPEG2 HD för uppspelning på projektorn. Den konverteringen blir rimligen bäst i Rhozet. h.264 ger mer kvalitet per given bitrate, men är tyngre att avkoda. Ex Bluray får max vara ca 42Mbit/sek så högre än så är det ingen större mening med att gå skulle jag tro.

     

    Det du ska kolla noggrant är så det inte blir gamma-skiftningar. Dessa är ett evigt problem om man flyttar filer mellan Mac och PC. Så om du kodar på PC och sen ska spela upp filmen på en Mac > Projektor kan du få en bild som ser antingen för mörk eller för ljus ut. Testa hela vägen om det går.

     

    //Max

  5. Låter konstigt om du blir missnöjd med Rhozet - låter fatiskt mer som om du ställt in den konstigt/fel (där är jag dock ingen expert). En bra kodad h.264 borde vara mycket svår att se skillnad på i jämförelse med original MXF: en från AE.

     

    //Max

  6. Är det så att banden fortfarande fungerar ok i din Z1:a så är det nog Canon-kameran det är fel på (kan ju vara en enkel rengöringsfråga)... Får mer och mer ofta ett felmeddelande i min Z1, trots rengöring och Sonys dyraste band, så den måste nog in på service snart.

     

    Funkar INTE banden i Z1:an är det läge att bli orolig... :(

     

    /Max

×
×
  • Skapa nytt...