Gå till innehåll

Guldstrand

Medlemmar
  • Inlägg

    14
  • Blev medlem

Allt postat av Guldstrand

  1. Är oerhört tacksam för alla förslag. Vi har nu (äntligen) bestämt oss för ett namn till det tilltänkta "projektet". Det blev "TVDb" (tv databasen). Följande domäner är registrerade: # tvforalla.com (extra) # tvarkivet.com (extra) # tvdb.se (huvuddomän) # tvdb.nu (samma som ovan)
  2. Förstår vad du menar, men förklara gärna tanken bakom dina förslag. ;)
  3. Haha.. rätt finurligt. Men känns mer som ett namn till en skivbutik.
  4. Vad har "cd" med tv-serier att göra?
  5. Hehe.. har faktiskt tänkt på detta tidigare. Namnet känns dock lite "stelt".
  6. Tack för det första förslaget. :D Intressant förslag, men vill nog ha LITE mer anknytning till "tv" eller "serier". Är också tacksam om samliga topp-domäner är lediga/ej registrerade till namnförslaget.
  7. Jag m.fl. håller på att skapa en enorm databas med allmän information om tv-serier som har och som fortfarande visas på tv-kanaler från sverige, norge och danmark. (Är redan en bra bit på väg.) OBS! Sidan kommer inte vara någon tv-tablå sida. Är tacksam för alla namnförslag som kan passa för denna typ av sida. Skicka gärna era förslag via pm. Detta för att förhindra att någon annan "snor" domänen.
  8. [citat=krockis]ring student tv i lund...(steve) och student tv i linköping. de har nog en hel del kameror som skräpar. visst de är gamla men jäkligt fin optik och återger bra bild.[/citat] Ok, kanon... Kommer kontakta dom i början på nästa vecka. ;) SVT:s teknikshop hade varken videokameror, mikrofoner eller något annat som vi behövde i dagsläget. :(
  9. [citat=Alexander J.D]Hej igen Ja du skrev ju lågbudget, förlåt mina ögon uppmärksammade inte det. SVT säljer som sagt var begagnad utrustning i deras teknikshop där du kan få tag på en studiokamera för ca 4000 kr. Men dessa kameror har säkert ca 8-9 år på nacken. Lycka till med sökandet och nya kanalen! //Alexander J.D[/citat] Ingen fara.. alla kan vi läsa fel ibland. ;) Men jag kunde inte hitta någon "teknikshop" på SVT:s hemsida. Kanske det är problem med MINA ögon nu!!? EDIT: Hittade äntligen "teknikshoppen".. :D Tack igen.
  10. [citat=Alexander J.D]Hej Guldstrand! Idag finns det massor av lågbudgetvideokameror att välja mellan som du kan nå broadcastkvalite med. T.ex finns panasonic NV-GS180 som kostar 5.500 kr. Den har en 3CCD bildsensor och ger en mycket bra färgåtergivning, men om det är Lokal-Tv kameran ska användas till så försök att satsa på något mer professionellt. Scandinavian Photo har massor av intressanta kameror till bra priser. Till exempel ENG (electronic news gathering) kameran JVC-GY-HD101. Den har utbytbar optik och 3CCD bildsensor. XLR-ingångar för ljud. Priset ligger på 59.495 kr i skrivande stund. Sedan finns ju Canon XL H1 som idag används av flera lokala tv-stationer i Sverige. XL H1 är en professionell HDV-kamera från Canon med hög bildkvalitet. Priset här ligger runt 70.000 kr. Ett annat alternativ är Canon XL-2 som kostar 46.995:- Sony HVR-Z1 är också att rekommendera med dess höga bildkvalitet vid filmning. Kameran kan spela in i både DV, DV-cam och HDV-kvalitet. Priset ligger på 58.495 kr. Annars säljer SVT begagnade kameror och annan utrustning i deras teknikshop. Lycka till med den nya kanalen! //Alexander J.D[/citat] Tack för ett mycket intressant svar, men detta kallar jag inte lågbudget kameror. Syftade mer på priser omkring 5.000-10.000:- Ska kolla lite på SVT.
  11. En lokal tv-kanal.. vet du inte vad det är? Det är en tv-kanal som kommer sända lokala tv-program/reportage etc.
  12. Vi är en ideell förening som just nu håller på att starta upp en lokal tv-kanal, och behöver tips och råd på utrustning etc. Tyvärr så är det svårt med den ekonomiska biten i varje ideell förening, detsamma gäller också för oss. Så vi hade uppskattat alla möjlig information om "lågbudget" videokameror som går att använda till dessa typer av ändamål. Trots att vi har dålig budget, försöker vi sträva efter att kunna sända program/reportage med någorlunda kvalité och ljud. Vilka videokameror skall man satsa på? Tjänar man på att köpa en begagnad videokamera? Finns det unika webbplatser där man kan hitta billig utrustning för tv-produktioner? Ja, som ni kan se.. vi behöver all möjlig information för att göra våra tittare så nöjda som möjligt. Tack för ordet. //Guldstrand
×
×
  • Skapa nytt...