Gå till innehåll

outoforder

Medlemmar
  • Inlägg

    9
  • Blev medlem

Personlig information

  • Ort
    Varberg
  • Yrke/titel
    Student
  • Namn
    Andreas Hurtig

Filmskapande

  • Influenser
    Alfred Hitchcock
  • Intressen
    Film

Utmärkelser för outoforder

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. outoforder

    .mod-filer?

    [citat=barnholdt]Är det inte lättare att köra den genom en Tracker som gör en mp3-fil av den och sen göra om den till en AIFF 48khz fil? Bara en tanke från min sida...[/citat] Jag är nybörjare inom området och vet inte så mycket men jag har iallafall en HDD-kamera som skapar .mod-filer. Anledningen till att jag vill ha ett program som kan redigera .mod-filer är ju att man ska slippa konvertera och där med förlora kvalitet. Antar att du pratar om att konvertera .mod-filerna till aiff-filer? Och då lär jag ju förloa kvalite? Jag kan va helt ute och cyklar nu, men berätta då gärna lite kort vad de innebär. Tack på förhand
  2. Jag undrar om de finns några bra redigeringsprogram som tar emot .mod-filer? ..och isåfall vilka? Tack på förhand!
  3. [citat=simonrahnster][citat=outoforder]Tack för all hjälp. Finns det något bra filmredigeringsprogram som det går smidigt att redigera .mod-filer med direkt, så man slipper iallafall en konvertering (som man behöver för att jobba me filerna i Adobe premiere) ?[/citat] Jag kan säga att jag aldrig varit i kontakt med .mod filer och är inte speciellt insatt. Följde det inte med något dugligt program till kameran som du kan använda? Om du varit i kontakt med programet VirtualDub så finns det en annan version som heter VirtualDubMod. Dock vet jag inte om det har något med .mod filer att göra, men du kan ju alltid prova. VirtualDubMod[/citat] Det följde med Powerlink Powerdirector Express. Har tittat lite i de, och man behöver ju inte konvertera filerna innan redigering, men de verkar inte vara något särskilt brett program när de gäller redigeringsmöjligheter tyvärr. Tankade ner VirtualDubMod men vad jag ser så hjälper det inte mig med mina .mod-filer tyvärr. Får försöka leta vidare efter något bra program som kan redigera .mod-filer direkt. Men tack för all hjälp! :)
  4. [citat=simonrahnster][citat=outoforder]Vad är de för skildnad att konvertera de till de olika formaten? Tappar man märkbar kvalite i vissa format osv? [/citat] Adobe premiere jobbar som bäst med dv-avi om man jämför med de mer komprimerade format. Om du gör en konvertering från din/a .mod filer till dv-avi så kommer en kvalitésförlust att ske, troligen inte allt för märkbar. Skulle du senare vilja bränna din film som DVD från adobe premiere måste du göra om din film till mpeg2. Detta innebär att du är tillbaka ungefär där du började och ytterligare kvalité har gått förlorad. Det bästa hade varit om du kunde få över din film till datorn från början i DV kvalité. Då sker endast 1 komprimeringsteg om du skulle vilja bränna. För din del gäller att när du filmar, komprimerar din kamera med dvd-kvalite, sedan måste du göra om din film så du kan redigera den i premiere, för att sedan eventuellt bränna en dvd. Så din film är inne i tredje generationen, vilket troligen kan vara sebart på kvalitén. Men om du nu vill kunna jobba någorlunda smärtfritt med din film i premiere är nog trots allt om du konverterar den .mod-->dv-avi[/citat] Tack för all hjälp. Finns det något bra filmredigeringsprogram som det går smidigt att redigera .mod-filer med direkt, så man slipper iallafall en konvertering (som man behöver för att jobba me filerna i Adobe premiere) ?
  5. [citat=simonrahnster]Om du inte har någon FireWire-utgång på din kamera får du konvertera dina .mod filer med något lämpligt konverteringsprogram. Vad jag kan förstå så är .mod en form av mpeg2. Annars prova att ändra filändelsen på dina .mod-filer. .mod-->mpeg Tyvärr är mpeg2-filer ganska jobbiga att redigera, det bästa vore om du kunde konvertera dina .mod-filer till DV-AVI[/citat] Tack så mycket för svaret. Vad är de för skildnad att konvertera de till de olika formaten? Tappar man märkbar kvalite i vissa format osv? Vilka format är att föredra att konvertera till, och vad har dom för olikheter? Jag inser att det finns många olika format och ännu fler olikheter, men om någon kan klara ut lite för mig grundegenskaperna i de viktigaste formaten så vore de guld värt. Tack för ett jättebra forum.
  6. Jag har en hårddisk kamera som sparar filmfilerna i .MOD-format. När jag satte igång Adobe Premiere Pro 2, så valde jag att importera videofiler, men märkte att den inte ville ta emot .MOD-filer. Är det jag som gör något fel, eller är inte Adobe Premiere Pro 2 kompitabellt me det formatet? ..och hur gör man isåfall? Jag är inte särskilt erfaren inom området ännu, så om ni ville vara vänliga att hjälpa mig så vore de kanon :) Tack på förhand!
  7. [citat=Munthe]HDV ser bäst ut men är ett nytt format som inte riktigt är integrerat i alla program ännu. DV är mest pålitligt i efterarbetet och funkar för både amatörer och proffs. DVD kommer nog inte finnas länge till och är ett rent turistformat. Sådana kommer det tio nya varje år och nästa år är dom passé.[/citat] Men är HDV = en hd-kamera? eller är HDV = en dv-kamera?
  8. Det finns ju många olika sorters videokameror och i alla olika prisklasser numera, så jag skulle vilja att någon redde upp det här för mig. Vilka olika tekniker finns det? (..i 0-10000 kr klassen). Och vad är är de största skildnaderna mellan dom? För och nackdelar osv. Vad ska man tänka på nä man väljer videokamera? Blir det det olika kvalite på de olika teknikerna? Skulle vara underbart om jag någon kunde reda ut det här. :) Tack på förhand! Andreas Hurtig
×
×
  • Skapa nytt...