Gå till innehåll

Smile

Medlemmar
  • Inlägg

    8
  • Blev medlem

Allt postat av Smile

  1. Smile

    Super8 snowboard

    nää, det var en 64t.
  2. Smile

    Super8 snowboard

    Har tänkt att skicka till dig, jag vart nöjd med resultatet från den rullen jag skickade senast. Det är ju några månader kvar innan den skall skickas så jag hör med dig då vad du säger. Vore ju kul och se hur de där provrullarna blir. Mattias, jag ska se om jag kan få tag på någon videokamera. Är det en funktion som finns på de flesta kameror eller bör jag inrikta mig på att leta upp någon med en dyrare kamera?...och jaja :), något lovar jag att posta.
  3. Smile

    Super8 snowboard

    Tack för svaren! Tyvärr har inte min mätare någon spot, bara reflekterande och infallande. Det där att ta medelvärdet mellan sol och skugga på infallande verkar vettigt tycker jag, så får det bli. Vad det gäller kompensering för filter så säger kodak att den ska exponeras som iso125 med 85b filter. Det där med sökaren hade jag helt missat, tack. Äger ingen videokamera som jag kan testa slutartid med. De slutarvinklarna som finns att välja mellan är 150 och 75 och jag antar att du rekommenderar att köra med 150? Om den blir sevärd så lägger jag upp den :)
  4. Smile

    Super8 snowboard

    Hej! Ska filma lite offpiståkning nu i vinter(om det blir någon snö dvs.) och funderar över det tekniska. Kameran jag kommer använda är en super8 nizo s560 och filmen är en vision2 200t.Till detta kommer jag även att använda ett externt 85b filter. Åkningen kommer att vara vid trädgränsen, både i skogen och på öppna ytor. Jag känner mig lite osäker i mitt funderande på följande saker: Kameran kommer jag köra helt manuell och mäta ljuset med en handhållen mätare. Jag har tänkt ut att jag skall mäta infallande ljus på åkaren i direkt solljus (inte i skugga dvs.) för att få så lika exponering som möjligt från scen till scen. Tror jag läst någon stans att man skall göra på detta sätt för bästa resultat. Om jag får för mig att filma motljus, hur mäter jag då? Sen tänker jag underexponera ett steg mot vad mätaren säger, detta för att slippa utbränd snö. Tänker jag rätt angående exponeringen eller kommer det se skit ut? Finns det risk för att åkaren blir kolsvart? Borde jag använda någon form av filter tex pol. eller nd.? Vidare så tänker jag köra med 75 graders slutare. Tänker mig att det ger skarpare bilder iom den kortare slutartiden. Verkar dessa slutartider vid 75grader stämma: 24fps = c.a 1/120 s 54fps = c.a 1/260 s Avancerade frågor men jag hoppas någon som vet kan hjälpa mig. \\Niklas
  5. Har precis filmat min första rulle 64t och fick den från andec igår(Skickade den direkt till uppsala för telecine). Vad jag kunde se så blev bilderna riktigt bra. Jag har använt ett externa 85B(Hoya) filter. Angående det där "spåret" så är det ett hål ner till vänster på framsidan kassetten. Finns hålet där så bestämer du själv om det interna filtret ska vara på(Solsymbol) eller ej(Glödlampssymbol). Min 64t och troligtvis alla andras finns hålet på så du kan bestämma själv. De som inte har hålet tar alltid bort det interna filtret.
  6. Smile

    bästa möjliga super8?

    Tackar så mycket för svaren! Kollade upp Fujica ZC1000 lite grand och vad jag kan se så verkar den helt OK :). Hittade inga singel8 filmer på din sida(?) men iaf endel fina stillbilder. På Ebay fanns det inte en enda Fujica ZC1000 tillsalu dessvärre. På butiken som Benny tipsade om har dom en tillsalu för €445 vilket är för dyrt för mig. Förövrigt, ska inte super8 vara den bästa av alla 8mm filmer?
  7. Tänker pröva på det här med super8 filmning, så jag har lite frågor. Jag har tänkt att filma slowmotion scener med super8 kameran och vill ha en så modern look som möjligt. Med modern look menar jag hög detaljrikedom, hög skärpa och inget\mycket lite grain i bilden. Vilken film bör jag använda(kommer att filma soliga sommardagar och det skall vara en färgfilm). Jag har kollat runt på nätet efter kameror och tycker att Nizo:s kameror med Variogon 1.8/7 - 80mm objektiv och 54fps verkar justa, vad tycker ni om dem? och hur mycket bör man ge för en fungerande?
×
×
  • Skapa nytt...