Gå till innehåll

Danell

Medlemmar
  • Inlägg

    1 257
  • Blev medlem

  • Dagar Vunna

    1

Inlägg postad av Danell

  1. Vi har filmat fem av dessa filmer på Canon 5D mkII och en på Sony EX1. Ljudet spelade vi in separat.

     

    Det är sex filmer, men vi har bara släppt fem. Den sjätte - Kuken Brinner - kommer släppas på nätet senare p.g.a. att vi valt att visa den på filmfestivaler som kräver premiär.

     

    Jättekul att ni gillar filmerna!

  2. Riktigt awesome! Såg riktigt proffesionellt ut! Tycker du borde försöka få den såld till tv eller liknande! Jag skulle se den i vikefall ^^

     

    Haha. Tack tack. TV vore fint, men när man gör kortfilmer är det underbart skönt att vara den enda som bestämmer vad som är rätt eller fel.

  3. Kul att höra att ni verkar gilla det. Ska bli väldigt roligt att se hur filmerna kommer bemötas.

     

    Soundcheck... den ligger lite på hyllan. Nollbudgets långfilmsprojekt man startade när man var 17 år är svåra att finna tid åt. Men jag har fortfarande mål att någon gång göra klart den, men då mest för inblandades skull.

  4. Jag tankade in några presets genom EOS utility och testade runt lite. En jag testade var "superflat" vilket många talat gott om. Det är sjuk skillnad i den dynamiska omfånget gentemot "standard" som är förinställd i kameran. Dock så upplevde jag att när man senare i post drog upp kontrasten igen så steg även bruset i bilden.

     

    De picture style's som finns i kameran drar upp kontrasten massor och tillför digital skärpa m.m. Allt sådant vill du göra i post.

     

    Det slutade med att vi tog "Neutral" som finns i kameran och drog ner kontrasten och sharpnes i botten och saturation till -2.. Det gav en platt och fin bild som fortfarande gick att leka mycket med i efterarbetet. Sen går det säkert att gå till en ännu bättre picture style om man försöker och har mer tid än vad vi hade.

  5. Filmade precis fem nya kortfilmer på 5D och använde då för första gången några egna picture style. Och vilken skillnad det blev! Vi fick fram otroligt mycket mer i både det mörka och ljus och slapp all artificiell skärpa m.m. Verkligen ett tips för er som vill få ut mer ur er kamera!

×
×
  • Skapa nytt...