Jump to content

Carlberg

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Använder iMovie, behöver ett simpelt tillvägagångssätt.
 2. Har en scen som jag vill ha med i mitt widescreen-projekt. Problemet är bara att den är inspelad i vanligt 4:3-format. Hur går jag lättast till väga för att skala bort en del av bilden för att få rätt format. Jag använder Mac.
 3. Jag har gjort ett Widescreen Projekt i iMovie men när jag exporterar filmen blir den inte i widescreenformat. Export till DV-band och export till DVD fungerar galant men jag vill ha den som en filmfil också. Vad skall jag göra?
 4. Jag letar efter något till iMovie som gör en "shutdown"-effekt. Som om jag stänger av en TV eller bildskärm. Jag vet att detta finns till det separata textprogrammet till Final Cut Express men jag behöver det i iMovie. Någon som har något tips?
 5. Jag testade att spara klippen som avi genom VirutalDub och det fungerade. Testade att skapa ett nytt projekt som ntsc istället men på de klippen jag har nu skapas det (självklart) en sorts inzoomning. Går det på nåt sett att konvertera ntsc-klippet till pal?
 6. Nja, det är avi men vi hade under inspelningen smått panik då vi var tvugna att filma med en digitalkamera då DVn's batterier tog slut. De är hur som helst komprimerade i ett format varken Premiere eller After Effects tycker om. Hur konverterar jag dem till vanlig DV-Avi?
 7. Är helt fast och vet inte hur jag skall komma vidare. Hoppas någon kan hjälpa mig. Jag sitter och redigerar med raw-material och allt fungerar perfekt tills jag skall lägga in ett komprimerat klipp på timeline. När klippet spelas upp så hackar den samt att det inte finns något ljud, rutan har även den förminskats en bit så att det skapas som en sorts svart ram runt omkring. Kruxet är den att vid effectscontrol-rutan fungerar klippet perfekt, både ljud och bild, men den fuckar upp sig så fort jag spelar upp den på timeline; alltså i den högra uppspelningsrutan. DivX-stämpeln som dyker up
 8. Har flera okomprimerade klipp som skall användas i en film. Jag vill komprimera alla dessa men vill inte förlora synlig kvalité. Testade att komprimera alla i DivX men då dyker det upp en sån där liten divx-vattenstämpel i början av alla klipp, vilket blir otroligt fult när alla klipp kommer i följd. Hur skall jag göra?
×
×
 • Create New...