Gå till innehåll

Baloba

Medlemmar
  • Inlägg

    15
  • Blev medlem

Personlig information

  • Ort
    Stockholm
  • Yrke/titel
    Efterbearbetning

Utmärkelser för Baloba

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Oj tack för det utförliga svaret, nu fick jag mycket att fundera på :) Anledningen till att jag har alpha är att det är en rörlig logga som ska ligga över video i Avid. Slutprodukten ska ut i TV-rutan. Och programmet är filmat SD så det är fast. Men jag ändrade min AE-comp från HDTV till PAL D1/DV Widescreen square pixel. Det här funkade rätt bra och konturerna/färgerna ser lite bättre ut efter export och import till avid. Så det verkar ju som att Aviden har problem med att skala ner på ett bra sätt? Jag är dock inte riktigt nöjd än och ska testa lite mer..
  2. Föressten det här kanske du menade med codec? QT Format option: animation Frame rate 25 compressor: million of colors+, quality best
  3. Bra frågor.. Var kan jag se vilken codec och bitrate det är? Jag exporterade med premultiplied alpha. Vet inte exakt vad det innebär? Lägger upp skärmdump på mina settings, kanske underlättar. (AE är CS4 och Aviden är media composer Nitris DX)
  4. Jag har problem med att få min AE att se bra ut i AVID efter import. Någon som kan hjälpa mig? Jag exporterar från AE som .mov med alfa-kanal. Tittar jag sen på filmen i Quicktime ser den bra ut. Men efter att jag importerat filmsnutten i AVID ser den för j-g ut. Kanterna är kantiga och alla konturer "blöder". Har provat exportera/importera upper-, lower- field. Gör ingen skillnad. Animation och DV pal har testats som export inställningar. Projektet i AVID är 25i pal Projektet i AE HDTV 1080 25 (Har oxå provat med DV pal men ingen skillnad av på det här området) Problemet är antar jag med .mov-formatet och att Avid inte klarar läsa det? Fast jag står handfallen och skulle uppskatta om någon kan hjälpa mig...
  5. Jag gjorde en glimt på en tand som jag sen exporterade till Avid. Gjorde en vit solid och maskade den så det blev en stjärna, sen gjorde jag feather och slutligen en innerglow. Sen exporterade jag den som en animation. Men stötte på ett problem att det blev en svart ram runt glimten, pga feather antar jag..? Nån som har förslag på ett annat sätt att göra en tandglimt? Kanske har jag krånglat till det för mig? Kul o lära sig alternativ som jag inte tänkt på.
  6. Baloba

    Avid ds

    Vad exakt gör en ds-operatör?
  7. Vad exakt innebär autosynk o hur gör man i Avid? Misstänker att man behöver ha samma TC på bild o ljud? Låter som en genväg från att synka manuellt efter klappan...
  8. Jag fick problem under rendering. Jag har video, en del grafik och effekter i slutet på ett 20s klipp bl.a add grain. Så när den nästan va klar avbröts renderingen och felmeddelande kom upp: "After Effects error: you have not permission to open this file(-54)". För mig är det här grekiska. Ngn som vet vad felet är? Jag tog bort effekten add grain, då gick d snabbt o smärtfritt. Ska kanske lägga till att add grain bara låg på grafiken som är 5-6s lång. Bestående av text, solid o ett par TIFF-bilder. Jag renderade ut okomprimerat efter önskemål från beställaren.
  9. Jag renderade till en QT, animering, RGB+alpha, bästa kvalité.. Men jag fick tips om att d va för att Compen va inställd på interlacing..?
  10. Ok, jag klickade i solen o renderade ut filen som en animation sen. D blev fortfarande fula taggiga kanter, trist. Skulle d vara bättre att ta in stora TIFF-bilder som man minskar efter önskemål istället för en ai-fil? Eller ngt annat förslag för att d ska bli snyggt?
  11. Jag använder ett gäng Illustratorbilder i AE som jag mixar med greenscreen-filmat material. Problemet är att mina Illustratorbilder får taggiga kanter. Har hört att man ska klicka i solen på timelinefönstret men jag tycker inte d blir ngn större skillnad. Ngn som vet hur man jämnar ut kanterna? Eller alt. var jag hittar fether-verktyget, så jag kan "fada" ut kanterna? Jag har AE 7.0
  12. Aha, jobbigt läge... Jag exporterade filen till en mpeg och fick en underlig svart ram. Samma sak hände i ett annat projekt när jag gjorde om det till en DVD i programmet. Antar att det va samma problem med att jag skapat ett 4:3 projekt?
  13. Hmm ok, borde inte det intankade materialet oxå visas som 4:3 i så fall? Går det att ändra i efterhand? Jag kan inte hitta var, gick in i projektinställningar men kunde inte ändra formatet där.
  14. Mina orginalklipp visas i 16:9 (som de ska) när jag klickar på dem i "Media" men så fort jag lägger ner dem på Timeline så blir de ihoptryckta 4:3. Jag har letat bland menyerna men kan inte hitta rätt. Jag sitter med Premiere Elements 2.0. Klickade på klippet i Timeline och valde scale to frame, då visades det i 16:9 men med svart i över och underkant. Ngn som vet vad jag ska göra för att det ska bli rätt?
  15. Någon som vet var kan man utbilda sig till steadycamoperatör? Eller e det något man måste lära sig själv?...
×
×
  • Skapa nytt...