Gå till innehåll

jdekis

Medlemmar
  • Inlägg

    7
  • Blev medlem

Utmärkelser för jdekis

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Har du importerat en .png eller gör du texten via PPros textverktyg? Om det är en .png, kolla att den har samma upplösning som din timeline.
  2. Jag tycker både om det tekniska och berättandet. Det är nog därför jag har dragits till postproduktion, och just klipp. Det finns både tekniska och mer dramaturgiska element. Jag försöker att inte sätta gränser för mig själv, men samtidigt vara realistisk och därför vill jag gärna jobba på t.ex. B-Reel eller Stopp i framtiden. Men samtidigt vet man ju aldrig var man hamnar tillslut :)
  3. nofilmschool.com har ett ganska aktivt forum
  4. Ja, som det ser ut idag verkar det vara svårt att endast jobba inom en roll. Många jag känner har flera roller där de jobbar. Jag har t.ex. en vän som brinner för foto, men för att kunna få ett jobb fick han kombinera fotot med klipp, och jobbar nu som fotograf/klippare på ett produktionsbolag. Det räcker inte längre att endast erbjuda expertis inom ett område, som jag ser det. Jag sitter dagligen och tittar på utbildningar, och en tanke som kommit upp för mig är att kombinera utbildningar. På Medieinstitutet skulle jag studera 1,5 år, och eftersom jag jobbat en del med motion graphics, så ser jag det som en möjlighet att gå Motion Creative på Hyper Island, som är en utbildning på ett år. På det sättet har man mer att erbjuda när man väl tar sig ut i arbetslivet. Jag har även tittat på Lodz Film School i Polen, som har en 5-årig klipputbildning, men jag är skeptisk till den eftersom man bara blir klippare. Skulle jag sedan vara tvungen att komplettera med mer studier, så kommer jag ganska enkelt upp i 6-8 studieår, vilket känns lite för mycket. Lokal-TV känns som ett steg i fel riktning för mig. Jag vill inte jobba med TV. Däremot skulle det säkert vara nyttigt att på heltid jobba med olika produktioner, men i så fall går jag hellre tillbaka till att frilansa. Jag har alltså provat på att "göra min egen utbildning". Det har självklart varit lärorikt, men nu jag är faktiskt sugen på att studera på riktigt :)
  5. Att hitta just en hel gata som liknar Mellanöstern blir nog väldigt svårt i Norden, möjligtvis att du med hjälp av bra compositing, och som ghijohansson nämner, dra kablar som inte är strömförande. Du skriver inget om din budget, men har du budget för att ta dig/ett filmcrew till Tyskland så har du egentligen budget att ta dem till t.ex. Turkiet, dit det kan finnas biljetter för en 500-hundring. Jag ser ju såklart andra problem som kan dyka upp, med location scouting och rättigheter att filma, men det är problem du skulle stöta på om du filmade i Tyskland också. Annars hörde jag om en kille som spelade in en western-film i ett grustag i Värmland. Vet inte hur det blev, men här har du länken till produktionsbloggen: http://paltwestern.blogspot.no/p/broken-frame-productions.html Lycka till!
  6. Tack för ditt svar! Det är delvis på grund av praktiken som jag vill gå på Medieinstitutet. Jag hoppas på att få en fot in på något produktionsbolag, om inte annat så kan man ju hoppas på några bra ord som kan underlätta för framtida anställningar. Det var därför jag funderade på deras rykte. Har hört från folk som studerar reklam att de större byråerna endast tar in praktikanter från Berghs och Hyper Island, och det vore tråkigt att gå en utbildning som stoppar dig från att få bra praktikplatser. Någon mer som vet mer om utbildningen?
  7. Hej! Inför höstens skolstart har jag tänkt söka diverse film/reklam-utbildningar. Jag är främst intresserad av film, och efterbearbetning. Jag har tidigare drivit eget företag inom reklam/film, och har mest fungerat som klipp/grade åt olika produktioner och reklamfilmer. Jag har egentligen noll intresse för regi- eller generella filmutbildningar, som det verkar vara mest av i Sverige. Få utbildningar verkar erbjuda fördjupning inom klippning. Jag har bara hittat STDHs klipputbildning, och Medieinstitutets redigerar-utbildning, som verkar bra. Jag har även tittat på skolor utanför Sverige, men jag stannar helst här. Bara för att klargöra. Jag har inga drömmar om att jobba i Hollywood, utan skulle vara extremt nöjd med ett jobb på ett svenskt produktionsbolag. Så länge jag får jobba med kreativa utmaningar och roliga projekt är jag glad. Jag har tidigare sökt till STDH och fått nej, och ser Medieinstitutet som det näst bästa alternativet för mina mål. Har läst en del om deras TV-utbildning, som jag hört mycket bra om, men har inte hittat alls like mycket om redigerar-utbildningen. Finns det någon här som har gått, eller har någon slags insyn i denna utbildning? Vad tycker ni om den? Vad har den för rykte i branschen och hur pass bra är den? Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa nytt...