Gå till innehåll

Amy

Medlemmar
  • Inlägg

    9
  • Blev medlem

Utmärkelser för Amy

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Det löste sig inte. Jag läste vidare lite om det och det verkar som om EX1:an som vi använder inte kan hanteras av Adobe CS6 på grund av något problem i decodern. Min enda lösning hittentills är att dra ut alla filerna i Mov PNG komprimering för att förlora så lite information som möjligt för när den väl är komprimerad så försvinner "glitcharna/broken framesen" ag vet inte hur mycket jag förstör klippen av att göra så dock? Det är ju fortfarande en komprimering även om det sägs att den är i stort sett lossless. Någon som har någon annan idé man hade kunant göra utan att förlora information i klippen?
  2. Tack för svaret, ag ska testa rensa cachen och se ifall det händer något bra :D
  3. Hej forumet Jag har filmat en himla massa material med en Sony ex1 och vid efterbehandlingen märkte vi några små broken frames, efterhand som vi jobbade märkte vi hur det blev fler och fler och till och med på ställen där dom inte varit förut. Huvudklippen verkar vara normala i förhandsgranskningen i VLC men även om man replacear klippen från orginalklippen så finns de broken framesen med ändå. Någon som vet vad felet är och hur man åtgärdar det på ett bra sätt utan att förlora massa kvalite? Vi arbetar med MAC premiere CS6 och after effect CS6. Allt är filmat i 1080p 25fps och helst så ska den stanna på 1080 i slutrenderingen.
  4. Amy

    Filma konstant i 4 dagar

    Jag är inte helt säker på var vår inspelningsledare tänkt sig ha den men jag tror inte att allmänheten kommer att kunna komma dit. Det är tänkt att den ska filma under kvällen också. Men vad är lämpliga program om man vill ha kameran ståendes där utan att behöva gå dit var tredje timme och byta minneskort i kameran? Jag tänker ju att man kopplar kameran direkt till datorn och en elkabel och har den ståendes under dagarna (kanske regnskydd och sånt men det har inget med själva kameran att göra vilket är det jag undrar över) och låter materialet laddas in på datorn och en livestream samt sparar materialet ifall det ska användas för filmerna som görs under dagarna. Vilket program är isåfall mest lämpligt?
  5. Amy

    Filma med helikopter

    Det är en sån Rotocopter eller vad dom heter, en stabil liten helikopter på jag tror det är 6 propellrar^^ Tyvärr inte i närheten av Jönköping, det här är nere i blekinge
  6. Amy

    Filma konstant i 4 dagar

    Det ska stå en kamera på en hög "pelare" någonstans som spelar in hela festivalen från uppstart till nerpackning, kvaliten behöver inte vara 1080 men minst 480 och ska spelas in på hårddiskar för möjligt vidarearbete med filerna.
  7. Amy

    Filma med helikopter

    Nej alltså det är ju en fjärrstyrd liten helikopter med stöd för kameror och ingen riktig helikopter :P Men vad för inställningar bör man köra på kameran från en sådan helikopter? hög shutter? låg shutter? ISO? osv?
  8. Hej jag ingår i ett filmteam som jobbar på en festival som frivilliga arbetare och jag har fått i uppgift att kolla upp möjligheter att filma konstant under festivalsdagarna. Det är inget måste att det måste vara live utan det måste bara sparas ner på hårddiskar men får gärna ha tillgång till live ifall möjligt. Vad för sorts kamera, vilket program bör man använda och hur mycket ström behövs för en sådan rigg? Vi har en budget på 5000-6000 exkluderat kameran+hårddiskar och tornet där den ska sitta för att få en överblick.
  9. Tjena forumet, jag är en hårt studerande filmskapare med en film på G som ska ha en helikopter. Jag har en utbildad UES (eller vad det nu heter) helikopterarbetare via en klasskamrats gamla skola men har verkligen ingen koll på hur man ska filma med en sådan mackapär. Jag kan använda min egen kamera (en Canon 6D med antingen 50mm 1,8 objektiv eller 70-200mm 1,4), då gratis eller använda en av hans egna (en 2k kamera som jag inte riktigt vad det är för någon) men då ska han ha betalt vilket blir ett problem då det är en nollbudgetfilm (han ställer upp med flygningen gratis förutom bensinkostnaden på helikoptern som jag står för själv). Vad jag undrar ifall det är värt att köra på min egen 6D eller ifall den inte kan filma från en helikopter? Om det går, vad skulle det behövas för inställningar isåfall för att få en bra bild utan massa skakningar och problem med shuttern? Vore tacksam för svar då att använda en helikopter är något helt nytt för mig. Edit: Jag skriver här då jag har inte mycket kontakt med honom som styr helikoptern utan det sker genom en mellanhand och jag vill vara så mycket förbered som det går innan det faktiskt ska filmas.
×
×
  • Skapa nytt...