Jump to content

marcuspresident

Members
 • Posts

  9
 • Joined

Everything posted by marcuspresident

 1. Så med överexponering eller underexponering så tweakas självaste slutaren och bländaren då eller?! Eller är den/det verktyget en linjär ändring, alltså den drar bara upp(+) eller ner(-) ?
 2. Jag har en Canon xa10 och lite tekniska funderingar. Jag kan ju ställa slutare och bländare manuellt och sen finns ju funktionen db gain och även exponering + -. Men vad gör egentligen dessa med förhållandet emellan slutaren och bländaren? När jag väljer exponering + - är det samma som ISO filmens känslighet eller? Och vad gör Gain db kontrollen för något. Eller korrelerar dessa inte alls med bländare/slutare? Tackar på förhand marcus
 3. Fler frågor hopar sig när men väl får grejerna. Det visade sig att Canon XA10 inte spelar in "miljöljudet" med den interna micen när jag har en XLR inkopplad i handtaget. Det går att "mixa" ihop den interna med extern mic men man får då endast ljudspåret i samma kanal. Det jag vill ha är två ljudspår när jag redigerar. Så lösningen är att använda två XLR-micar då funkar det. Frågan blir då vilken mic är bra för miljöljud att ha i micfästet till ett rimligt pris då jag redan ligger lite över budgeterat?
 4. Tack för alla tips allihopa. Nu har jag bestämt mig för en Canon XA10 och en Röde M3 mic till den. Redigera ska jag göra med Final Cut Pro X. Och nu undrar jag om en MacBook Pro 15" 2,3 GHz 8 GB kommer att räcka till. Kommer jag att tycka att det blir segt eller kommer den att orka med?!
 5. De där två verkade intressanta bägge två. Canon verkar smidig och fick bra i ett test läste jag. Men å andra sidan är jag bekant med Panasonic.. Vad är det för minneskort i Panasonic? De där klumpiga stora?
 6. Jag tänkte kolla runt lite vad kostnadsbilden blir, men nog kan jag skrapa fram 25000:- ex. moms av min arbetsgivare. Jag har jobbat lite som videoreporter på TV4 och de hade några Panasonic modeller jag inte minns beteckningen på. Men jag tyckte det blev hyfsat bra resultat.
 7. Känns lite som att DSLR är så stativberoende. Annars då?
 8. Behöver en kamera/startkit för produktion till webbtv för intervjuer och kortare reportage. Har ni några tips?
 9. Mitt första inlägg här på Voodoo. Hallå på er filmisar! Jag har lite funderingar över vad ett startkit för en videoreporter kostar. Ska lägga fram det och se om det är kostnadsmässigt att köpa eget eller om man ska hyra. Och vilka prylar jag bör använda, kamera/trådlös-mic/stativ(ej redigering). Ska göra en del nyhetsinslag för en organisation och det ska ligga på youtube. Jag har jobbat en del som videoreporter på TV4 och de hade Panasonic kameror. Ganska bra kameror för ändamålet, tåliga och förlåtande vid dåliga ljusförhållanden, tyckte jag då. Tack på förhand Mackan
×
×
 • Create New...