Jump to content

TheMechanix

Members
 • Posts

  7
 • Joined

Filmskapande

 • Gear
  GoPro Hero2, MacBook Pro 2010 Lion, Final Cut Pro X,

TheMechanix's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

 1. Men GULD!!! Som jag har googlat detta!! Tackar allra ödmjukast för tipset till denna länk. Jag anade att de var så här men som vanligt så vill man ju VETA. Shit, det har hänt en del i redigerings-branschen sen jag höll på med pc och premiere på tidigt -00 tal! Men nu börjar allt falla på plats. Jag kan lugnt påstå att det är lättare idag med alla fina inbyggda effekter. Nackdelen är att man nu absolut inte nöjer sig utan alla coola effekter :D Tack igen Max_H!!!!
 2. Ni har säkert sett min tråd om ordning på diskarna och jag har kommit fram till hjärtat i problemet. Efter att jag införskaffat i ny extern hårddisk och flyttat och städat, så upptäcker jag ett nytt problem. Allt mitt råmaterial ligger nu på extern hårddisk och sen så importerar jag till FCPX och väljer att lägga projektet på MacHD intern. Då skapas det filer i "Transcoded Media"/"High Quality Media" som är ca: 5 ggr så stora som original filerna?! Ex. 31gb för 32minuter film!!! Vad är det här? Behövs dom? Hur löser jag/ni det här? Jag håller på med ett projekt där original filerna är totalt ca 100GB och då är dom här filerna förödande!! Har ca 500gb ledigt på den interna hårddisken som jag absolut hade trott skulle räcka för att redigera.
 3. Sweet!! Funkar ju kanon! Men nu till nästa fråga. Vilket format rekommenderar du för att redigera i? Det färdiga resultatet ska bara visas på dator/nätet och inte brännas till DVD. Jag tänkte mig mp-4 720p. Vill ju fortfarande ha en kopia i skaplig kvalité. Efter redigeringen så kan jag ju självklart välja vilket format jag vill till det färdiga materialet om de nu ska ut på tuben eller liknade.
 4. Ok, vad jag kan förstå så sitter vi alla i samma båt vad det gäller förvaring. Många och stora filer blir det, och ända lösningen verkar vara att köpa fler diskar allt eftersom. Men nu när jag har ett problem med 48 timmar film i alldeles för hög upplösning så skulle jag vilja ha förslag på ett bra program för att förminska filerna till typ 720? Förslag någon?
 5. Jag håller med dig ang interna diskar. Problemet just nu är att jag bara har en MacBookPro och det funkar väldigt bra med prestandan men desto bökigare/dyrare att uppgradera intera diskar :x Min lösning får nog bli en thunderbolt disk på typ 4tb så ska jag väl klara mig. Enda riktigt negativa är dock priset!
 6. Ok. Tack för svaret. Hur mycket intern hårddisk har du? Vad har du för externa hårddiskar? USB2, USB3, Firewire, Thunderbolt? Hur funkar det med hastigheten? Fler som vill dela med sig?!
 7. Hej på er, jag börjar med lite bakrund. Jag filmar mest med GoPro HD2 och redigerar i Final Cut Pro X på en Mac Book Pro 15" med 750gb hd plus en extern 500gb usb2 och nu på senare tid även TimeCapsul 2tb. Nu börjar förvaringsreserverna ta slut! Från början så importerade och redigerade jag allt på MBP's hd alltså 750gb men med tiden så blev det slut på plats och dammade därför av min externa 500gb för att förvara det råa materialet på, för att sedan redigera på MBP. Men efter att jag filmade ett 24 timmars race med 2 vinklar (i för hög upplösning) så va det på riktigt kört :o Jag börjar nu alltså talla på det lediga utrymmet på min backup disk vilket inte var tanken från början. Trots att jag har spridit filer över hela det datoriserade hemmet så räcker inte platsen till. Just nu är allt bara kaos med filer överallt och ingen som helst ordning. Något som stör mig är att FCPX dubblerar allt som importeras till programmet vilket medför att jag behöver ytterligare dubbelt med utrymme för att redigera!! Har precis för mig att när jag redigerade "back in the days" i Adobe Premiere så lät programmet filerna ligga kvar på ursprungsplats och använde endast avbilder under redigeringen? Jag kan ha fel.. Filerna va ju lixom mindre på den tiden oxå. Jag är lite nyfiken på hur ni gör? Hur optimerar och sorterar ni era filer före, under och efter? Regigerar ni även direkt ifrån extern disk? Jag är lite sugen på att flytta ut all redigering från själva burken och förvara allt på externa enheter. Står i tankarna att införskaffa en ny, större och snabbare extern HD och blickarna går mot thunderbolt men priset avskräcker lite :l Berätta gärna här hur ni gör med alla dessa monsterfiler! Hoppas ni har en kanon sommar med mycket sol och fina filmer! Med vänlig hälsning, Tholle
×
×
 • Create New...