Gå till innehåll

Lemon

Medlemmar
  • Inlägg

    4
  • Blev medlem

Allt postat av Lemon

  1. Tack för svar! När du skriver att hårddiskens hastighet sätter gränsen, talar det för Mac mini med m1-chip (om ens budget är begränsad)? Det jag vill filma i är med upplösningen 4096x2160 och omkring 200 MB/s.
  2. Hej på er! Jag har precis fått min BMPCC4K och är supertaggad på börja att börja göra grejer! Är bara orolig att min dator inte kommer att palla när det kommer till att klippa/redigera materialet. Undrar om jag kommer behöva investera i en ny dator, och i så fall vilken... hoppas någon kan ge mig råd i frågan. Min dator just nu: MacBook Pro (Retina, 15 tum, 2015) Processor: 2,2 GHz Intel Core i7 Minne: 16 GB 1600 MHz DDR3 Startdisk: Macintosh HD Grafik: Intel Iris Pro 1536 MB Jag tror att jag kommer att filma mestadels i 4K BRAW 5:1 eller Q0. Min plan är att redigera i Premiere Pro (och kanske jobba med färg i DaVince) Min budget är begränsad och jag har tittat på den nya Mac Mini M1 (16 GB). Har någon erfarenhet av den? Skulle det vara ett steg framåt från min nuvarande situation? Och vilka andra alternativ finns det? Vilken Mac behöver jag för att verkligen kunna redigera mina videor problemfritt. OCKSÅ: är att jobba med proxy-filer ett bra alternativ med tanke på min begränsade budget?? Tacksam för alla tips och råd jag kan få! /Emil
  3. Tack för svaren! Har tittat lite på EF 50mm f/1.8 II och det verkar ju fått bra respons nästan överallt! Men återigen, är det så att en övergång från 18-55mm IS till EF 50mm f/1.8 II är ger en märkbar "förbättring"? Är ju ute efter att kunna filma riktigt fina bilder med lite mindre kornighet än nu.
  4. Hej! Jag har införskaffat en EOS 550D som jag mestadels kommer att använda för filmning. Är i stort mycket nöjd, dock skulle jag vilja uppnå ännu bättre resultat när det kommer till skärpa och att filma i lite mörkare miljöer. Antar att detta är möjligt med ett annat objektiv (just nu har jag det medföljande 18-55mm IS). Jag är verkligen inget kameraproffs och undrar vilket jag borde satsa på, vilka alternativ det finns i olika prisklasser, och hur mycket bättre resultatet EGENTLIGEN kan bli med annat objektiv. Vore fantastiskt om någon kunde ge svar på detta och förklara så pass simpelt att man verkligen förstår! =) Tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...