Jump to content

aso

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Håller med om att det är underligt att dom vill ha interlaced, tydligen ska dom sända det på TV så kan bero på det. Ska i vilket fall önska en tydligare förklaring av dom. Är nytt för i år att arrangörerna vill ha det som interlaced HD. Vanligtvis brukar videofestivaler i PAL-länder vilja ha 1080/720p PAL eller DVD PAL(interlaced) vilket är enkelt att konvertera från NTSC.(bor själv i ett NTSC-land) Att göra till 1080i50 med dom verktyg jag har sliter på hårfästet, och har då ändå hört att canopus ska vara ett av det bättre programmen för format-konvertering. Har nu iaf efter många turer
 2. Menar 1080p30 till 1080i50. Gör det helst själv om det är möjligt. Festivalen har en firma som kan göra det men dom ser helst att man konverterar själv så att man blir nöjd. Vilken mjukvara rekommenderar ni?
 3. Måste konvertera om en film som är i formatet 1080p NTSC till 1080i PAL. Är till en konstvideofestival och har gjort otal försök med canopus procoder men uppfyller inte deras krav. Undrar hur man lämpligast kan göra? Dom verktyg jag sitter på är som sagt Canopus, samt Adobe Premiere CS5 under windows7. Är oerhört tacksam för hjälp då det är till ett viktigt evenemang och tiden är mycket knapp.
 4. Ska försöka komma över grön tejp, vore lämpligt om man kan få bort den då man keyar istället för att behöva maska det efteråt. Kör annars med svart tejp som Tolin föreslår :-)
 5. Ordentligt tack Max! Kände inte till Red Giants Key paket, drog ner en demo och kommer att köpa det närmaste dagarna, helt ovärdeligt. Behändigast är DeArtifactingen som snyggt polerar bort alla fula konturer. Smooth Screen som gjorde rent hus med de flesta skuggor och gav betydligt bättre resultat efter man kört på Keylight. Gillar också Light Wrap som bländar in fint mot ljusa bakgrunder. Testade Primatte 4.0 också men var svårt att få någon riktig kontroll. Kikade på en demo till FC och verkar finnas flera finesser till Mac än till PC som jag kör.
 6. Har några chroma key scener jag ska filma och har gått igenom många tutorials men är några saker jag fortfarande undrar över som kanske någon här vet svar på. Dom flesta scener kommer att vara med rörlig kamera så behöver motiontracka. Finns det någon metod - te.x form och färg på trackpunkter - som lämpar sig bättre än annat? Gjorde några test med små bitar av röd isoleringstejp som sedan trackades manuellt i Syntheyes och blev hyggligt resultat men vill gärna vet hur ni andra gör. Har provat en del olika Keyingprogram och kommit fram till att Keylight (1.2) i After Effects är det smid
×
×
 • Create New...