Gå till innehåll

mightyquinn

Medlemmar
  • Inlägg

    5
  • Blev medlem

Allt postat av mightyquinn

  1. Tack för svar! Uppskattas. Visste inte ens att jag hade programmet, jag har nu konverterat klippen till Apple ProRes 422 (HQ) och allt gick jättebra. Nu kan jag dock inte skicka över filerna till Color via "Send to" någon som vet varför?
  2. Lånar den här tråden lite. Har nyss börjat redigera i Final Cut, aldrig använt programet förut. Så ni får ursäkta om jag ställer korkade frågor. Men man måste ju börja någonstans eller hur? Så fort jag lägger in någon form av "effekt" och ska rendera så får jag dropped frames. Jag arbetar på den nyaste Macbook Pro 15"(dyrare versionen) där jag även uppdaterade till den snabbare hårddisken (500gb) samt dubblade ram-minnet till 8gb. Så jag hoppades att jag inte skulle stöta på liknande problem. Upptäckte nu i efterhand att jag kör i 1920 x 1080. Är det där problemet ligger? Om det är så, vilket program rekommenderar ni att jag ska komprimera filerna i? Från och med nu kommer jag iaf att endast filma i 720p. Hitills har jag bara filmat i fabriksinställningarna på min kamera (550d). A few tricks for decreasing dropped frames in Final Cut Pro « Miscellaneous « FCPDaily :: Final Cut Pro Tips, Tricks and Reviews For The Daily FCP User Har även följt den där guiden, men det blev tyvärr inte bättre. Någon som har en lösning? Hjälp skulle uppskattas något enormt. Tack på förhand!
  3. Har nu äntligen skaffat en 550d, tog lite längre tid än väntat. Dock fanns det ingen cd i förpackningen, vilket det ska göra. (antar jag) Det står i manualen att man INTE ska koppla in kameran i datorn innan man installerat mjukvaran som finns på CDn. Är det verkligen ett måste? Vad kan hända om jag inte gör det? Finns mjukvaran som ligger på CDn att ladda hem någonstans på internet? Tack på förhand.
  4. Tack för svar! Uppskattas! Har kikat lite på klipp på youtube som är filmat med 550D + kit-objektivet, lutar åt en sådan. Det får duga till en början, sen uppgraderar jag till bättre objektiv. Vad är magic lantern för något?
  5. Tjenare! Jag är väldigt sugen på att köpa en Canon 550D eller en 600D. Vilka är fördelarna med 600D? Är ju inte så stor prisskillnad. Vilket objektiv rekommenderar ni att jag köper till? Jag är dock en fattig student, så jag vill komma så billigt undan som möjligt. Är absolut inte ute efter top notch, utan bara en kamera med ett bra objektiv som fungerar bra till att filma sköna filmer med polare. Ser att man kan få en 550D för runt 5000, hur mycket extra måste jag lägga på ett objektiv? Tack på förhand.
×
×
  • Skapa nytt...