Jump to content

markus.ek

Members
 • Posts

  28
 • Joined

markus.ek's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Hej! Ursäkta en okunnig, i väntan på svaret på frågan jag ställde innan när det kom till gopro + h5 så funderar jag över detta. Jag tänker skaffa mig en shotgun mic till min h5, det är två olika som dyker upp när jag surfar runt, det är en som heter SGH-6 och SSH-6 men jag får verkligen ingen ordning på vad som skiljer, förutom priset alltså. Vad skiljer dessa två? Mvh Markus
 2. Hej! Av ren nyfikenhet tänkte jag höra hur mycket bättre ljudet blev på min gopro om jag kör ljudet via min zoom h5. Jag startade inspelningen på min gopro (gopro hero 2) pluggade in min 3,5mm 3,5mm i mickingången på gopron, och i lineout på min zoom h5, kollade så leveln var ok (typ 7 körde jag på) på min zoom h5 och filmade och pratade, det blev EXTREMT lågt. Är väl säkert nått jätteenkelt jag har missat. Räcker det att ha Zoomen igång, eller måste jag spela in på den för att det ska funka?
 3. Problemet verkar ju vara att signalen blir för stark? Using a Zoom H4n as an On-Camera DSLR Mic | Sam Mallery om man ser det han gör här, så använder han ju en kabel som verkar ha nån inbyggt motstånd som sänker signalen. Gäller det även kabeln som är i tillbehörspaketet?
 4. Hej! Jag filmer lite för skoj, har en h4n, d7100 och en panasonic hdc-sd900. Jag vill (om det går) komma ifrån detta med att synka ljudet i efterhand. Om jag beställer detta paket. Diktafoner - Tillbehör Zoom Tillbehörspaket APH-4N för H4n och kopplar ihop min zoom h4n till min d7100 så ljudet bakas in direkt. Finns nån nackdel med det? Blir det nån ljudskillnad på att köra helt externt eller lägga ljudet direkt? Fördelen är ju att man slipper synka, men sen då? nått jag missar? Nått speciellt jag kan ska tänka på?
 5. Jag har kollat flera ggr på min film, tycker jag det är värre än det är? Jag tycker inte denna som jag länkade innan har samma våldsamma pikar, utan är jämnare och inte lika trasigt ljud? Jag kan ju ta att det är för högt precis när dom passerat och dom låter som mest, men att man ska behöva sätta -10 på micken och dra ner precis allt minus det går på kameran för att det ska bli lyssningsbart tycker jag är fel. Men jag har ju ingen erfarenhet i detta, det kanske är så verkligheten är med dom grejjer jag har? Ljudet blir ju tex jämnare tycker jag (om än inte bättre) på gopron, och nog tycker jag min SD900 borde vara bättre än den?
 6. Men tittar jag på andra videos, som denna tex så tycker jag det låter bättre? Och jag filmade även med min gopro hero2 med samma videomic som jag körde med till panasonicen, då låter det såhär GOPR5463 - YouTube ljudet är ju sämre då jag förstår att gopro inte är så bra p åden delen, men det låter ändå jämnare på nått vis, och slås inte sönder på samma sätt? Alltså när jag slog på micken när den var inkopplad och på 0-läge så var ljudet våldsamt högt och bara jag skrapade med foten i backen så bara sprakade det. Men nivån blev helt ok när jag drog ner ALLT jag hade så långt mot minus det gick, ska det vara så? Är det nått jag missar? Låter ju som när man typ har högtalare till sin telefon och krämar på max... så det slår över nå fruktansvärt.
 7. Hej! Har varit och filmat dragracing idag med denna kombination, har aldrig gjort det med denna kombo innan. Jag köpte videomic för att få ett fläskigare/bättre ljud än det ljudet kameran kan erbjuda. Men när jag slog igång kameran och micen så hörde jag att ljudet blev våldsant högt (hade lurar i öronen från kameran med) så jag knäppte över på "-10db" på micken men det var fortfarande superhögt och blev bara skit så fort nått lät, ljudet slogs sönder. Jag gick in i kameran och ställde in så "mic level skulle vara SET istället frö automatisk. Och letade mig sedan vidare tills jag hittade "mic level" i record setup. Där backade jag så långt det gick ner till -30 och då blev det inte lika sprakigt och sönderslaget som innan, inspelningen här är med -10 på micken och -30 i levels på kameran. Titta helst första sekunderna vid starten att det låter skit, sen även vid 1 minut in på filmen vid starten... det låter ju skitdåligt? Gör jag nått fel, och isf vad? 00044 - YouTube
 8. Vilken mic är att rekommendera till gopro hero 2? Låt oss säga kanske 1500kr max. Jag har byggt som ett litet stativ till gopron så jag har shoe till en extern mic, men vet inte riktigt vilken jag ska köpa? Ibland kanske den ska sitta monterad i en bil, och ibland bara filma som vanligt. Om jag monterar i bil kan jag väl sätta micen med en sugpropp misstänker jag. Vore ju skoj att kunna spela in lite filmer och använda ljudet, än så länge har jag bara spelat in filmer där jag lagt på musik: Midsommarhelgen i Lubban 2012 (100% GoPro) - YouTube
 9. jag har ju kollat lite på denna men blir ändå inte helt klar. Behöver jag alltså en specialkabel eller går det fint med vilken 3.5 till 3.5 som helst? Och hur göra med levels? sänker jag nånstans? höjer jag nånstans?
 10. Hej! Jag har en fråga som jag grunnar på om det funkar och om det blir bra. Jag filmar med en hdc-sd900 och tar ljudet med en zoom h4n, men när jag är och filmar tex dragracing eller liknande när det blir många korta klipp osv är det rätt drygt att klippa ihop ljudet/matcha osv. Kan jag koppla samman dessa så min h4n funkar som en mic? Blir det lika bra ljud? isf skulle jag uppskatta en utförlig beskrivning. Tack!
 11. Tack! I kundvagnen ovan var det ihopplockat ett paket som verkade bra. Men som ni ser om ni klickar länken är moderkortet utgått, vad ska man isf ersättea det med? Eller kan nån tipsa om nått annat bra paket som kan passa? Jag tar och slaktar min nuvarande dator som har diskar och grafikkort (gforce 8800 GT) Vore fint med lite hjälp här, börjar få ihop pengar för att kunna gröa en beställning.
 12. Hej Peus! Tackar ödmjukast för ett bra svar! Det är nog som du säger bättre att slakta min nuvarande dator, jag har SATAdiskar i den så dom kan jag ju flytta över direkt. Står ju även ATA när jag kollar DVDn så. Men en fråga. Varför inte välja en sånhär processor istället som kostar ~samma ? Komplett.se - AMD FX-8120 8-Core Processor tittar man här PassMark Intel vs AMD CPU Benchmarks - High End så "vinner" den ju rätt bra över i5 2500. Finns det nån anledning att välja pentiumen före amdn egentligen? Om man tex plockar moderkort, processor och minne från detta paket (Komplett.se - PC i delar - AMD FX-8120) blir det ju ungefär motsvarande pris som du skrev ovan (om man lägger till den där SSDdisken) Funkar resonemanget eller faller mitt resonemang på något?
 13. Hej Pehrbeu Jag gjorde en sökning och hittade massor av folk som ställer samma frågor, MEN dom verkar alla ha en budget som är mer än dubbelt så hög än den jag har, då känner jag att svaren blir lite svåra för mig att ta till mig. Lägga till 4gig till har jag redan tänkt göra, och hårddiskar finns det i min nuvarande dator. Kraven är att jag ska kunna klippa HDfilm utan att det hackar och står still 3 sekunder med jämna mellanrum, gör det väldigt svårt att tajma i klippen osv. Så helt enkelt klippa film lättare.
 14. Ingen här som har nån åsikt? Betänk att min budget inte är så hög, så jävklart skulle jag vilja lägga 15 000 på en ändamålsenlig dator, men nån av dessa bör väl ändå funka? är ju lätt att slänga in 4gig minne till så man får 8 sammanlangt med.
×
×
 • Create New...