Jump to content

caminopictures

Members
  • Content Count

    11
  • Joined

Everything posted by caminopictures

  1. Jag håller på med dokumentärfilm och har många gånger stött på problem med ränder i bild när mantimmar av någonting randigt. Som nu senast en tågräls, jag har lagt upp klippet så att ni kan se det här: Titta i fullskärm och i full upplösning så kan ni se ränder i det högra tågspåret. Kan man göra något åt detta i efterhand? Vi filmade med en Canon 5D Mark II i 25fps i 1080p. Magoc Lantern. Tacksam för hjälp!
  2. Genom att exportera ut i Compressor med kodeken "Animation" verkar det fungera, dock blir filen 21 GB (10 min) så det är ingen bra lösning tyvärr. H264 och andra format vill inte se snyggt ut utan bandingen blir väldigt tydlig i de klippen. Det finns en effekt i FCP som heter "Reduce Bandning Filter", den funkar inte alls bra tråkigt nog. En tanke finns att nu göra om den 21 GB stora filen som ser snygg ut genom att ta in den i MPEG Streamclip eller något, frågan är om det vill funka utan att det tappar märkbar kvalité.
  3. Tanken är att ett klipp till min kommande film ska vara suddigt. Jag klipper i FCP och har testat samtliga blur-effekter för att sudda ut klippet, det som fungerade bäst var "Gaussian blur". Dock blir det som streck likt en oljemålning. Efter försök i andra program som After effects m.m. så vill det ändå inte fungera tyvärr. Vet någon vad som kan vara problemet? Ni får gärna anta utmaningen och försöka göra en blur som är jämn och fin. Skriv här så skickar jag över klippet! Såhär ser det ut: Det kanske inte syns så jättemycket just i detta klipp dock, titta under de första sekundern
  4. Hela spellistan för alla avsnitt: http://www.youtube.com/playlist?p=PL28F40B70B1339166 (totalt 29 minuter)
  5. Hej! Tillsammans med en vän vandrade jag leden Camino de Santiago förra året som ett projektarbete på gymnasiet. Det var en vandring på över 1000 kilometer från frankrike till Cabo Finisterre i västra Spanien, även kallat för världens ände. Tänkte det var dags att lägga upp filmerna så varsågoda om ni är intresserade av att vandra eller bara har tråkigt. ;) Avsnitt ett:
×
×
  • Create New...