Gå till innehåll

Tonkansson

Medlemmar
  • Inlägg

    6
  • Blev medlem

Allt postat av Tonkansson

  1. Det låter betryggande, tack! Då vet jag att jag kan vänta med SSD i början. Det är kanske lika bra att skriva mina specs på min nuvarande (stationära) PC med Windows 7. Hur tror ni att Macbooken står sig i jämförelse (låt oss säga den dyrare 15' i originalutförande) när det kommer till redigering? Grafikkort: Ati Radeon 4870 X2 4 GB ram (DDR2). Intel Quad Q9550 2,83 GHZ. 550GB Western Digial Caviar (7200 RPM) Spontant ser ju processorn jag har nu på 2.83 ghz rent siffermässigt vassare ut än Macbookens 2.2 ghz. Fast den är ju å andra sidan i7, vilket borde betyda att den ändå är bättre? Grafikkortet jag har nu har ju även mer minne (2 gb) men det kanske inte spelar så stor roll? Oavsett om jag nu kör SSD eller inte kommer jag med största sannolikhet köpa till RAM-minne vid eventuellt köp av Macbooken. Som jag stoppar i själv (om det nu inte sabbar garantin).
  2. SSD låter ju verkligen supertrevligt (speciellt hybriden). Men hur nödvändigt är det egentligen? I detta nu använder jag en tre år gammal HDD på min lika gamla PC när jag redigerar full HD, utan några större problem.
  3. Är tyvärr TVINGAD till att skaffa mig en bärbar. Det ska nämnas att jag redan har en (nästan tre år gammal) stationär PC som klarar att redigera full HD. SSD, är det verkligen nödvändigt? Det känns som att utrymmet tar slut direkt med så lite som 120 gb.
  4. Är OCKSÅ mycket intresserad av detta då jag dels vill prova Mac, och dels behöver en bärbar dator.
  5. Detta är en film som jag och en polare spelade in på impuls när vi hittade en snygg/cool/fräsig/soft park i Örebro. Vi gjorde den mest för att "komma in filmtänket" igen efter att ha haft en alldeles för lång paus när det gäller film. Kom gärna med kritik. Både konstruktiv kritik, personliga angrepp och allmän pajkastning går bra.
  6. Nu är det så att jag för några månader sedan köpte en 550D i syfte att återuppta mitt filmande (spelade in en massa skitfilmer under gymnasietiden för ett par år sedan). Så detta är alltså min första film på väldigt länge som jag har gjort helt själv. Den spelades in på 40 minuter och redigerades på tre timmar (multitaskade tvättid samtidigt). (1.05)
×
×
  • Skapa nytt...