Gå till innehåll

FilmHenrik

Medlemmar
  • Inlägg

    4
  • Blev medlem

Allt postat av FilmHenrik

  1. Nu har jag löst mitt problem med renderingen. Problemet var att filerna som skulle renderas låg på en USB-disk. Det som gjorde att renderingen helt plötsligt slutade var att USB-disken inte han skriva alla data eller om datorn tappade kommunicationen till disken. Vet inte exakt vad problemet var men så fort jag flyttade alla filmfiler till min interna hårddisk och renderade så gick allt bra.
  2. Hej! Jag har problem med att rendera i Premiere Pro CS4 och behöver hjälp med hur jag ska göra. Jag har ett projekt med 4 video tracks. Varje track innehåller ett ca en timma långt klipp. 3 av tracksen har jag färgkorrigerat klippen på och en röd linje för rendering finns för alla tre klipp uppe i timelinen. Eftersom färkorrigeringarna av klippen verkar bli lite jobbiga för datorn så tänkte jag rendera klippen (tänkte köra Multi-Camera footage sen så vill ha med färgeffekterna för respektive klipp med dit). Men det är här problemen börjar. Premiere verkar inte vilja rendera alla tre klipp. Klippet på track 4 har inte färkorrigerats och behöver alltså inte renderas. Jag började därför med att ställa in work area bar för klippet på track 3, jag såg till att bara track 3 var markerat, hade ögat iklickat och att klippet på track 3 var valt. Sedan valde jag Render Effects in work Area. Det verkar ha gått bra. Linjen blev grön. Sedan gjorde jag likadant med klippet på track 1, men nu renderas bara en bit av klippet. Klippen på mina tracks är lite olika långa och börjar/slutar på olika ställen och när renderingen når fram till där ett annat klipp på ett annat track startar så stannar renderingen. Den röda renderingslinjen för klipp 1 är grön fram tills klippet på spår 2 börjar. Där är alla linjer röda. Den gröna linjen för klippet på track 3 syns bara om man klickar ur ögat på alla andra tracks. Om jag bara har track 3s öga iklickat och sedan klickar i ögat på track 4 (som består av flera klipp) så "täcks den gröna linjen över" och ingen linje visas på de ställen där klippen i track 4 är. Har ingen aning om det är så det ska se ut eller om jag missat något för att få det att fungera. Så min fråga är helt enkelt hur jag ska göra för att rendera ett tracks klipp i taget så att HELA klippet blir renderat trots att det finns en massa klipp på samma ställen i de andra tracksen. Ursäkta min otroligt virriga förklaring av problemet. MVH FilmHenrik
  3. Hej! Slutmålet med filmen är en DVD. Alla videoklipp är i 25 frames/sec. Jag vet inte om videoklippen är progressiva eller interlace. Hur kan jag ta reda på det?
  4. Hej! Jag har fyra videofilmer i olika format som jag vill redigera till en film i premiere pro CS4. Videofilmerna är från mitt bröllop, så jag kan inte filma om materialet. De format jag har är: .avi (fångad från DV-kamera) 720x576 format 16:9 PAL .mod (från hårddiskkamera) 720x576 format 16:9 PAL .mpg (från hårddiskkamera) 720x576 format 16:9 PAL .mts (från hårddiskkamera) 1920x1080 format 16:9 PAL De flesta klipp kommer användas från videon i formatet .mod. Det jag behöver hjälp med är hur jag ska göra för att få in alla videofilmer i ett nytt projekt samt vilka "project settings" jag ska använda? Gissar att jag måste konvertera vissa av videofilmerna då premiere pro CS4 inte stöder formatet .mod och att .mts är i en annan videostorlek. Hur gör jag då om jag ska konvertera på bästa sätt utan att förlora en massa kvalitet, vad ska jag konvertera till och vilka inställningar ska jag använda? Och vilket program är bäst att konvertera i? Tacksam för hjälp!
×
×
  • Skapa nytt...