Gå till innehåll

kristoferatops

Medlemmar
  • Inlägg

    5
  • Blev medlem

Allt postat av kristoferatops

  1. Lightworks då, vad är detta opensource-programs svagheter? Ser en hel del tutorials, verkar ju hur häftigt som helst
  2. Med CC menade jag Color Correction :P, förbannade förkortningar! Men på tal om Color Correction så har Avid, i min mening, ett mycket bättre verktyg till skillnad från Vegas
  3. Vegas är ju rent funktionellt mer mångsidigt in terms of basic effekter (stämmer?) m.m. , men vid Avid-användning, gör man i stora tag bara klippning, trimming, CC och ljudkorr i Avid MC och sedan exporterar till After Effects? för jag fick till och med kämpa med att installera blending mode-plugin till Avid.
  4. ja ungefär så tänker jag också. Grejen är att jag inte riktigt förstår varför Vegas är så omtalat nedrankad i förhållande till "proffs-programmen" är flerkameraproduktion en anledning? eller handlar det om att Avid klarar av fler format?... Jag har iallafall noterat att Vegas går otroligt brutalt fort och renderingstiderna är väldigt korta, har detta mycket att göra med att det är x64-kompatibelt? Vad gör AMA sämre för större projekt? Jag gjorde ett 25 minuters-program på en amd athlon 5000+ x2 med 2 gb i ram (var tvungen att lura xp med 2 extra gb för att renderingen skulle klaras av)
  5. Jag vet att det förmodligen redan finns miljarder uttalanden angående förhållanden till programvaran men mitt "problem" är att jag nyligt köpt en riktigt dyr pc för bland annat videoredigering (så slipper man åka till universitetet för att redigera ett 3 minuters inslag) skolan satsar endast på Apples produkter och till FCP (personligen inget stort fan) använder vi JVC-HM700e kameror som använder videocodec MPEG2 Long GOP med antingen .mov- eller .mp4-wrapper. Iom detta så uppstår då stora problem när jag själv opererar på en PC. Just nu har jag faktiskt installerat både Avid MC 5.0.3 (x86) och Vegas Pro 10.0c (x64), och funderar även på att köpa en ytterliggare HDD för att kunna dualboota för hackintosh (kommer förmodligen vara svårt pga. grafikkortet). Detta skulle lösa alla mina problem, men just nu, i den PC miljö som jag befinner mig i hemmet så står jag och velar mellan vilken programvara jag ska redigera mitt material i. Avid 5.0.3 är inte x64, Vegas är x64. Vegas kan jag i princip utantill och har aldrig upplevt någonting som inte beviljas av programmet i förhållande till Avid (och det beror inte på att jag inte kan hantera Avid), utan det är snarare tvärtom. Nu, min korta fråga, ur mitt perspektiv, Vilket bör jag gasa vidare på? Följdfråga: Som tur är så finns numera AMA i Avid, men vilket program hanterar .mov och .mp4 bäst?
×
×
  • Skapa nytt...