Gå till innehåll

Leif G.

Medlemmar
  • Inlägg

    7
  • Blev medlem

Allt postat av Leif G.

  1. Finns inga "hackare" inom kameravärlden. En Affärsidé jag är beredda att pynta in pengar för att exploatera.
  2. Var finns alla dessa smarta kodare som lyckas bryta de flesta begränsningar ?
  3. För att förtydliga. Jag kommer sannolikt att att köpa en Canon 600D (mer eller mindre lika 550D,60D/7D). Förstår inte vad L-serien är för något ? Prisklass ? Jag kontrar med Prisvärt utifrån mina ovan givna behov. Allt utöver "kitt"-objektiven som alla säger inte utnyttjar kamrornas möjligheter/kvalitet.
  4. Tack för svar. Men jag har ännu inte fått svar på om jag legalt/olegalt kan runda denna begränsning. Med t.ex. den kamera jag sannolikt nu kommer att köpa - en Canon 600 D.
  5. Hej där igen. Jag behöver tips på rätt typ av objektiv till filmning såväl som till stillbild (oavsett filmande systemkamera). Inte vilket konkret varumärke utan objektiv generellt sett utifrån ""mm x, eller x till xx - f/ y eller y till yy). Du förstår säkert vad jag menar. Din motfråga blir givetvis " det beror vad ska du kameran till" ? Här ger jag svar på det. Jag kommer i första hand att producera prof. radioprogram. Har all mobil och fast utrustning och mjukvara för att hantera det från A - Ö (inkl. leverera podcasts för webben). Men det kräver oftast att jag också kan leverera stillbilder/stillbildssekvenser och/eller kortare videoklipp för webben. Här gäller först och främst ansikts/porträttbilder. Ibland tagna nära "för hand". Men oftast på 5- 10 m håll, på stativ och utan panoreringar, zomningar eller större fokusförändringar. Oftast dåliga ljusförhållanden. Kameraljudet är oftast oväsentligt - tar in ljudet separat. (i de flesta fall). Jag behöver systemkamerans filmfunktion även för min kommande webstudio (egen webkanal). Här är avståndet kortare 1- 2m. I övrigt som ovan. Visst kommer jag även att filma miljöer (för inklipp). Men här är kraven lägre. Ungefär som när man ser på Aktuellt - d.v.s. utfyllnad utan egen substans. Pröva att sluta ögonen och bara lyssna på den sändningen, öppna ögonen kort då och då för att se vad bilden i sig ger för nödvändig info utöver pratet. Oftast anda. Leif G.
  6. Hej där. En fråga runt systemkamrans begränsning som filmkamera (bara videosekvenser) Kan man låsa upp den spärr som systemkameran har vad gäller att bara kunna filma inom max 4 GB (d.v.s 4- 8 min vid HD-kvalitet.), utan börja om igen för ytterligare videosekvenser. ? Legalt eller illegalt (här har jag ingen moral). Om jag förstår det rätt så har kamerorna ingen annan inneboende begränsning än att tillverkarna har lagt till den spärren av skatt-/tullavgifrskäl - för att den inte ska klassas som filmkamera. När det gäller mobiler (kopplade till operatörer) finns ju den (legala och illegala) möjligheten. Inget är omöjligt. Tips tack. Leif G.
  7. Sitter med MacBookPro (3 år gammal) och iMac (ett år gammal), samt Maranz PMD661 bandare och Electrovoice 635 mikrofon (för reportage/intervjuer/pålägg av speakertexter). Alltså tillräckligt bra klass antar jag eftersom Sveriges Radio använder dem. Ska även att göra telefonintervjuer hemifrån. Detta för att producera radioprogram för SR, bl.a., samt ljudinspelningar för nedladdningar på webben. Framöver kommer jag nog även att producera rörlig bild i websammanhang (men det blir nästa pilsner, om det inte kan ha betydelse i valet även här). Vad ska jag med ett ljudkort till ? Laddar ju via USB upp Wav-filer som öppnas i iTunes. Vad ska jag köpa för ljudkort ? Vad behöver jag för telefonhybrid (eller annan lösning) för telefonintervjuer med god kvalitet, där både jag och den andre ska höras samtidigt på det bandade ? Tacksam också för tips om bra på redigeringsprogram till rimligt pris - och utan alltför hög initial inlärningskurva. Har ju garageband. Vad kan ett specifikt redigeringsprogram för audio ge mer som jag kan ha behov av ? Leif G.
×
×
  • Skapa nytt...